M. Jamesas gali tapti D. Motiejūno arba A. Gudaičio ir M. Kuzminsko bendraklubiu

M. Jamesas gali tapti D. Motiejūno arba A. Gudaičio ir M. Kuzminsko bendraklubiu

Kaip jau rašėme, praėjusį sezoną su Maskvos CSKA vyriausiuoju treneriu susipykęs Mike'as Jamesas buvo suspenduotas ir sezoną baigė NBA lygoje.



Amerikietis Bruklino "Nets" gretose sužaidė 13 rungtynių, vidutiniškai per 18 minučių rinko 7,7 taško (35,5 proc. trit.), atkovojo 2,4 kamuolio ir atliko 4,2 rezultatyvaus perdavimo, tačiau pasiūlymo nesulaukė.

Šeštadienį tituluočiausias Rusijos krepšinio klubas oficialiai paskelbė, kad su krepšininku pagaliau susitarė dėl kontrakto nutraukimo

Įvairūs šaltiniai praneša, kad Eurolygos žvaigžde rimtai domisi du šiame turnyre dalyvaujantys klubai.


Skelbiama, kad atakų organizatorius gali apsivilkti Donato Motiejūno atstovaujamos Monako "AS Monaco" arba Sankt Peterburgo "Zenit" ekipos su Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku marškinėlius.

Susidomėjimą amerikiečiu jau kiek anksčiau rodė ir Madrido "Real".

Praėjusį trečiadienį "Sport-Express" pranešė, kad išpirka už M.Jamesą yra 600 tūkst. JAV dolerių. Kol kas juo nesusidomėjo jokie klubai. "Twitteryje" krepšininkui buvo užduotas klausimas, ar informacija apie jo išpirką yra teisinga. M.Jamesas atsakė kategorišku "ne".

Gynėjas turėjo dar du sezonus galiojančią sutartį, pagal kurią kasmet uždirbtų po 2,5 mln. dolerių. Didesnius kontraktus Senajame žemyne turi tik trys krepšininkai – Nikola Mirotičius (Barselonos "Barcelona") bei Shane'as Larkinas ir Vasilije Micičius (abu – Stambulo "Anadolu Efes").

Praėjusiame Eurolygos sezone M.Jamesas vidutiniškai per 31 minutę įmesdavo 19,3 taško (51,1 proc. dvit., 35,4 proc. trit.), atkovodavo 3,1 bei perimdavo po 1 kamuolį, atlikdavo 5,7 rezultatyvaus perdavimo, išprovokuodavo 4,8 pražangos ir rinkdavo 19,7 naudingumo balo.

VTB Vieningoje lygoje 31-erių 185 cm ūgio įžaidėjo rodikliai taip pat puikūs – 14,7 pelnyto taško (56,8 proc. dvit., 43,5 proc. trit.), 2,4 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 4,3 išprovokuotos pražangos ir 15,3 efektyvumo balo per 20 minučių.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: