„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradeda Prancūzijoje su du gigantus turinčiu Vilerbano klubu

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradeda Prancūzijoje su du gigantus turinčiu Vilerbano klubu

Zalgiris.lt nuotr.

Šiandien prie Eurolygos starto linijos stoja Kauno „Žalgiris“. Martino „Schillerio treniruojami Lietuvos čempionai pirmas naujo sezono rungtynes Prancūzijoje žais su Vilerbano ASVEL krepšininkais.



Per vasarą Vilerbano ekipai, kaip ir „Žalgiriui“, teko atsisveikinti su savo lyderiais. Vilerbano klubą paliko gynėjas Norrisas Cole’as, taip pat du Prancūzijos rinktinės nariai – puolėjas Guerschonas Yabusele ir 218 cm ūgio centras Moustapha Fallas.

Pastarąjį pakeitė dar aukštesnis krepšininkas – 221 cm ūgio bendrapavardis Youssoupha Fallas, praėjusį sezoną žaidę Vitorijos klube „Baskonia“. Įdomu, jog dar vieno Vilerbano klubo naujoko septyniolikmečio Victoro Wembanyamos ūgis yra beveik toks pat – 220 cm. Tačiau tikėtina, kad jis daugiau laiko žaisti gaus būsimuose Eurolygos sezonuose.



Be šio jaunojo milžino, Eurolygoje pirmą sezoną žais dar trys ASVEL naujokai: Raymaras Morganas, Dylanas Osetkowskis ir vieno geriausių pasaulio krepšininkų Giannio Antetokounmpo brolis Kostas Antetokounmpo, pernai su Los Andželo „Lakers“ tapęs NBA čempionu. Tiesa, laiko pasireikšti geriausioje pasaulio lygoje jis beveik negavo – per tris sezonus į aikštelę įbėgo tik 22 kartus.



Svarbiausi ASVEL naujokai gynėjų grandyje – Elie Okobo, į Prancūziją grįžęs nepavykus įsitvirtinti Finikso „Suns“ klube, ir Chrisas Jonesas, rungtyniavęs Tel Avivo „Maccabi“.

Prieš penktadienio rungtynes su ASVEL „Žalgirio“ strategas išskyrė varžovų aukštaūgius ir apie perimetrą suburtus atletiškus žaidėjus. „Nors pasikeitė asmenybės, statistiškai, maniau, jie išliko tokie patys“, – sakė jis.

„Žalgirio“ treneris pripažino, kad varžovai atletiškesni už žalgiriečius, bet taip, jo žodžiais, buvo ir praėjusį sezoną. „Vadinasi, turėsime ieškoti savų kelių norint išpildyti planą“, – pabrėžė M. Schilleris.

„Žalgiriui“ šį vakarą nepagelbės Paulius Jankūnas. Kapitonas dėl blauzdos raumens iškrito daugiau nei savaitei.

Praėjusį sezoną žalgiriečiai laimėjo abi akistatas su ASVEL: Prancūzijoje jie šventė pergalę 83:74, Kaune – 85:75.





Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: