M. Schilleris: „Antroje mačo dalyje buvo daugiau pozityvesnių dalykų“ (VIDEO)

M. Schilleris: „Antroje mačo dalyje buvo daugiau pozityvesnių dalykų“ (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sezoną Eurolygoje pradėjo nesėkmingai. Martino Schillerio auklėtiniai pirmosiose rungtynėse išvykoje rezultatu 76:88 (16:19, 20:25, 19:19, 21:25) pralaimėjo Vilerbano ASVEL komandai iš Prancūzijos.



Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris vardino pagrindines savo auklėtinių problemas.

„Sveikinimai ASVEL ekipai, jie nusipelnė iškovoti pergalę. Turėjome prolemų su varžovų agresyvumu, o pirmoje mačo dalyje prie baudų metimų linijos stojome tik dukart. Antroje mačo dalyje buvo gerų pokyčių, nesakau, jog žaidėme geriau, bet buvo daugiau pozityvesnių dalykų. Aišku, didžiausios problemos yra asmenine gynyba, stengiantis išlaikyti žaidėją prieš save. Ypač gynyboje prieš Elie Okobo. “, - teigė M. Schilleris.

- Kaip galima pataisyti asmeninės gynybos problemas?


- Vienintelis būdas dabar tai pagerinti - mums būti labiau susiderinusiems gynyboje kaip komandai. Tai pagrindinis dalykas. Kol kas dar neveikia palankiausių mikrodvikovų ieškojimas. Turime būti labiau susižaidę.

- Kur bandysite atrasti potencialo, kad greitai pagerintumėte žaidimą?

- Turime rasti potencialo abejose aikštės pusėse, būtų smagu, jeigu galėčiau sakyti, kad problemos tik vienoje aikštės pusėje. Aišku, kad puolime turime žinoti, ką atakuoti, kokie svarbiausi mūsų susitarimai. Reikia žinoti varžovų stiprybes. Gynyboje turime būti geresni kolektyviai.

- Edgaras Ulanovas, Mantas Kalnietis - du vietiniai žaidėjai, galintys užkurti komandą. Ko jiems trūksta, kad jie labiau atsiskleistų jūsų sistemoje?

- Sutinku dėl Ulės, jis mūsų aikštėje praleidžia daug laiko ir yra mums labai svarbus. Reikia jam sukurti situacijas veržtis į kairę pusę, žaisti nugara į krepšį. Kamuolys turi būti jo rankose ir jaučiuosi užtikrintai, kad jis atras savo vietą aikštelėje. Mantas mums yra labai svarbus, kaip lyderis, bet jį galima geriausiai išnaudoti tam tikrose mikrodvikovose. Jam reikia atrasti tinkamas mikrodvikovas, bet, tikiu, kad jis yra mums labai svarbus ir toks bus sezonui įsivažiavus.

- Šiandien Janis Strelniekas pelnė daugiau nei 20 taškų, kaip esate patenkinti jo progresu?

- Esu laimingas, jog rungtynėse su „Lietkabeliu“ jis atrodė gerai abejose aikštės pusėse. Visi kalba apie puolimą, bet ir gynyboje jis atrodė gerai. Jis yra čia, kad galėtume žaisti per jį, todėl jis ir yra čia.


- Mačo pabaigoje jis paprašė keitimo, matėme ledo ant jo kojos. Ar jam viskas gerai?

- Taip, atrodo, kad jam kažkas yra, bet tiksliai nežinau, reikia palaukti. Jis turėjo problemų su savo čiurna, taigi jo sveikatos būklė nėra tobula. Bet viliuosi, kad jam viskas gerai.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: