„Žalgiris“ tik po atkaklios kovos nusileido „Zenit“ ekipai

„Žalgiris“ tik po atkaklios kovos nusileido „Zenit“ ekipai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą sugrįžo į „Žalgirio“ areną ir sužaidė pirmąsias Eurolygos namų rungtynes. Martino Schillerio auklėtiniai rezultatu 64:70 (16:20, 18:19, 17:15, 13:15) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai.

Rungtynėse apsilankė daugiau nei 10 tūkst. sirgalių.



Prieš rungtynes pagerbimo sulaukė karjerą baigęs buvęs žalgirietis Renaldas Seibutis.



Dvikovą jau pirmosiomis sekundėmis triuškinamu dėjimu iš viršaus ir dviem taikliais metimais iš vidutinio nuotolio atidarė Joffrey Lauvergne, taiklų metimą pridėjo ir Paulius Jankūnas – 8:13. Keturis taškus surinko Lukas Lekavičius, dėjimu pasižymėjo Joshas Nebo, o Nielsas Giffey sumetė abu baudų metimus – 16:20.



Tritaškį su varžovo pražanga pataikė Edgaras Ulanovas, iš toli taikliai atakavo Mantas Kalnietis, iš po krepšio paskutinėmis atakos sekundėmis pataikė J.Lauvergne, tačiau deficitas išaugo iki divženklio – 25:37. Iš vidutinio nuotolio pataikė N.Giffey, penkis taškus pridėjo Janis Strelniekas, o J.Lauvergne įdėjo iš viršaus – 34:40.

Po pertraukos E.Ulanovas ir J.Strelniekas smeigė po tritaškį, o L.Lekavičius išlygino rezultatą –42:42. Po puikaus P.Jankūno perdavimo dvitaškį su varžovo pražanga realizavo J.Strelniekas, Emmanuelis Mudiay pataikė dvitaškį, tą patį padarė M.Kalnietis ir L.Lekavičius – 51:55.

Lemiamo ketvirčio pradžioje žalgiriečiai daugiau nei dvi minutes nepelnė taškų, o jų badą nutraukė  J.Nebo dvitaškis. Įpusėjus kėliniui dvitaškį pataikė E.Mudiay, tačiau deficitas vėl išaugo iki dviženklio 55:65. J.Nebo pridėjo taiklų dvitaškį ir vėliau įmetė baudą, N.Giffey realizavo vieną baudos metimą, savo firminį metimą įmetė L.Lekavičius, o J.Strelniekas smeigė tritaškį likus 11 sekundžių – 64:67. Pabaigą kiek geriau sužaidė svečiai ir kauniečiams teko pripažinti jų pranašumą – 64:70.

„Žalgiris“: J.Strelniekas 14, J.Lauvergne 10, L.Lekavičius 10 (6 rez. perd.), E.Ulanovas 7, J.Nebo 7 (6 atk. kam., 3 blk.), M.Kalnietis 5, N.Giffey 5, E.Mudiay 4, P.Jankūnas 2 (7 atk. kam.), A.Milaknis 0, T.Cavanaugh 0.

„Zenit“: J.Loydas 19, B.Baronas 11.







Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: