J. Zdovcas - apie pralaimėjimą ir „Olympiacos“ pranašumus, traumas bei papildymą (VIDEO)

J. Zdovcas - apie pralaimėjimą ir „Olympiacos“ pranašumus, traumas bei papildymą (VIDEO)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai puikiai pradėjo dvikovą Pirėjuje, tačiau galiausiai turėjo susitaikyti su dar vienu pralaimėjimu Eurolygoje. Jure Zdovco auklėtiniai išvykoje rezultatu 68:83 (23:12, 16:24, 10:27, 19:20) nusileido Pirėjo „Olympiacos“ klubui.



Po mačo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Jure Zdovcas įvardino, ko trūko iki pergalės.

„Žaidėme nuostabią pirmąją rungtynių pusę, aš buvau sužavėtas. Bet parodėme du veidus. Nuo aukščiausio lygio krepšinio pasukome į visišką subyrėjimą. Įprastai, negali tikėtis, kad šiame lygyje žaisi visas 40 minučių. Kai viskas pradėjo byrėti, mes tiesiog buvome suakmenėję.

Žinome, kad „Olympiacos“ yra stipri komanda, ji ras būdą atsigausi. Sirgaliai kūrė vis didesnę atmosferą, dare vis didesnį spaudimą žingsnis po žingsnio.


Pabaigoje jau nepriėmėme gerų sprendimų, bet tokiomis akimirkomis turi arti gynyboje. Praradome kontrolę puolime, bet turėjome tęsti darbus gynyoje. Tai buvo esminis rungtynių momentas, nes jie pataikė kelis metimus ir įgavo pasitikėjimo savo jėgomis. Prametėme kelis laisvus metimus, jie perėmė iniciatyvą. Tokiais momentais turime parodyti tvirtesnį charakterį.

Vėl mačiau kelis išbalusius žaidėjų veidus. Nėra gėda pralaimėti „Olympiacos“, nes jie viena geriausių komandų Europoje. Visgi parodėme, kad galime žaisti.

Neiškome pasiteisinimų, aš niekada jų neieškau. Vis dar turime pakankamai jėgos ir kokybės, kad kovotume. Gali pralaimėti pabaigoje, bet turi rodyti geresnį nusiteikimą. Galbūt gauti visas penkias pražangas, kovoti“, - teigė strategas.

- Treneri, kiek buvo svarbu žaidėjų rotacija ir ilgesnis atsarginių suolas tokiame mače?


- Tokiose rungtynėse labai svarbu intensyvumas. Matėte, kad arenoje buvo labai karšta, kai kurie žaidėjai greičiau pavargo. Rungtynių pradžioje kai kurie žaidėjai parodė, kad nori eiti ir kovoti į aikštę, man tai labai patiko.

Rotacija labai svarbu, bet vis tiek turi 9-10 aukšto lygio žaidėjus. Tiek užtenka. Galbūt ilgesniame periode dėl to kentėtum, bet čia buvo vienos rungtynės. Judėkime į priekį.

- Antroje mačo dalyje Pirėjo klubas pradėjo keistis. Kaip žaisti prieš tokią gynybą?

- Jie jau pradėjo keistis ne tik antroje mačo pusėje, bet ir antrajame kėlinyje. Buvome tam pasiruošę. Aišku, turėjome dėl to problemų.


Buvome pasiruošę tam tikrą sistemą, kaip žaisti prieš tokią gynybą. Svarbu tinkamas atlikimas, bet kai kuriais momentais praradome situacijos pranašumą. Kaip bebūtų, kaip besitrigtu prieš varžovų gynybą, turi pats gerai gintis. Mes žaidžiame prieš „Olympiacos“, negalime prieš juos laimėti 90:84.

Neturime tiek daug talento, turime daug dirbančius vyrukus. Galime laimėti 75:70. Tokiu rezultatu. Sakiau savo žaidėjams, kad „Olympiacos“ žaidžia labai protingi žaidėjai. Jie tave sugeba apgauti. Jie nežaidžia greitai. Jie tave apgaus. Jeigu tik praleisi momentą, jie sugebės susikurti savo situacijas. Turėsi problemų.

- E. Mudiay turėjo gerų momentų ir buvo puolimo lyderis. Kaip jums patiko jo žaidimas? Ar jis ne per daug žaidė situacijose vienas prieš vieną? Ar norite, kad jis daugiau kurtų žaidime?


- Geras klausimas. Jis turėjo daugiau gerų momentų nei anksčiau. Žinoma, kad mums jo reikia. Jis yra čia tam, kad rinktų taškus ir kurtų žaidimą.

Žinoma, nėra lengva prisiimti atskomybę ir perdavinėti kamuolius. Su tokiu jo kūnu aš vis tiek tikiuosi daugiau iš jo gynyboje, jis gali būti agresyvesnis. Kaip ir sakiau pradžioje, norint laimėti prieš „Olympiacos“, tau reikia aštuonių žaidėjų. 4-5 mums neužtenka.

- Jankūnas ir Strelniekas šiandien nežaidė. Kiek rimtos jų traumos?


- Atvirai pasakius, nežinau. Tik šiandien sužinojau, kad jie nežais. Reikia atlikti tyrimus Kaune ir įvertinti su gydytojais situaciją.

- Su gynėjų trūkumu, ar negalvojate apie dar vieną naujoką šioje grandyje?

- Klausykite, dabar apie tai ne pats geriausias momentas kalbėti. Turime gerą komandą. Turime dirbti su tuo, ką turime ir geri dalykai turėtų nutikti.


- Jums buvo velniškai sunki savaitė sugrįžtant į Eurolygą. Kaip vertinate šią visą dviejų rungtynių patirtį?

- Žinoma, kad mėgauvausi viskuo, bet natūralu, kad buvo ir nervų. Vos tik rungtynės prasidėjo, jaučiausi gerai. Dabar jaučiuosi komandos dalimi, todėl ir pralaimime kartu. Bet vis dar nejaučiu komandos. Galbūt todėl tame sugriuvimo momente nežinojau tiksliai, kokie sprendimai padėtų.

Jaučiuosi gerai, jaučiuosi motyvuotas. Niekada nieko nelaimėsi lengvai: turi kentėti ir dirbti. Ir tik tada nutiks geri dalykai.


- Ar žalgiriečiai ir toliau kenčia dėl neatkovotų kamuolių ir perimetro gynybos, ar čia „Olympiacos“ išnaudojo pranašumus?

Kai žaidėme kaip komanda, žaidėme puikiai. Mes jiems suteikėme progų sugrįžti į ritmą. Juk jie turi daug kokybės žaidime. Tą ritmą pajuto ir ne patys geriausi jų metikai. Taip jau nutinka, kai vieną pataikai, tokioje atmosferoje gali užsivesti ir kiti.

Kai visi nepataiko, tada visi nepataikė. Bet, kaip bebūtų, jie pradėjo laidyti tritaškius visi. Mes subyrėjome, o tada tai persidavė ir kitur - atkovotų kamuolių statistikoje. Visur.


- Šiandien nefunkcionavo Lekavičius ir Giffey. Gal numanote kodėl?

- Žinoma, kad gali puolime turėti juodą dieną, bet turi žudyti gynyboje. Pirmoje dalyje kalbėjausi su asistentais apie tam tikras situacijas. Gynyboje man nepatiko mūsų fiziškumas. Aišku, kad puolime gali pramesti kelis metimus. Bet tokie momentai turi priversti tave kiečiau žaisti gynyboje, turi tave motyvuoti. Turi kiečiau žaisti gynyboje, prasižengti. Žinote, kartais lengva šnekėti.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: