„Maccabi“ prieš „Žalgirį“: didžiausią intrigą keliančios dvikovos

„Maccabi“ prieš „Žalgirį“: didžiausią intrigą keliančios dvikovos

Zalgiris.lt nuotr.

Spalio 26-ąją Tel Avive kauniečiai pradeda antrąją Eurolygos dvigubą savaitę šiame sezone. „Žalgiris“ Europiniame fronte vis dar lieka neiškovojęs pergalių, tad pakeisti šią statistikos grafą sieks Izraelyje. Tuo tarp „Maccabi“ strigusi sezono starte - Eurolyga pradėta 1 pergale bei 2 pralaimėjimais, dabar atrodo, jog pagauna gerą žaidimo bangą - laimėti du susitikimai iš eilės, o palaikomi savų sirgalių Tel Avivo krepšininkai neabejotinai sieks pratęsti šią seriją.



VISKAS SUKASI APLINK SCOTTIE WILBEKINĄ

Tel Avivo „Maccabi“ ekipoje jau ne vienerius metus viskas sukasi apie aiškų komandos lyderį – amerikietį Scottie Wilbekiną. Gynėjas šiame sezone Eurolygoje savo ekipoje pirmauja tiek renkamų taškų, tiek atliekamų rezultatyvių perdavimų, tiek perimamų kamuolių grafose.

28-erių metų gynėjas vienas pats ištraukė savo komandą ant pečių sezono atidarymo mače su „Bayern“. Lyderio vaidmens ėmęsis krepšininkas iš viso pelnė 28 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas bei iš viso surinkdamas 32 naudingumo balus nukalė savo ekipai pirmąją pergalę.


Amerikiečio žaidimo puolime kontroliavimas – yra vienas pagrindinių užduočių, bet kuriam Izraelio ekipos varžovui, siekiančiam pergalės Tel Avive. Šiame sezone Scottie pristabdyti pavyko – „Emporio Armani“ ekipai bei Vilerbano ASVEL, prieš kurią gynėjas prametė visus aštuonis tolimus metimus, tiesa vis tiek pelnė 13 taškų bei surinko 13 naudingumo balų.

Vienas iš būdų sustabdyti S. Wilbekiną – yra bandymas versti krepšininką gintis ir tai daryti, kuo dažniau – atakos per amerikietį dažniausiai baigiasi taškais arba pražangomis, tačiau tam reikia gerų ir efektyviai vienas prieš vieną žaisti galinčių krepšininkų, kurių „Žalgirio“ sudėtyje sunku surasti. Lukas Lekvaičius, Mantas Kalnietis, Emanuelis Mudiay, Janis Strelnieks – visi kolektyviai turės bandyti užkrauti Scottie gynyboje, nes žvelgiant į skaičius – „Maccabi“ lyderis yra linkęs varžovus stabdyti pražangomis (penkiuose pirmuose turuose per rungtynes padaromos pražangos atrodė taip: 2, 4, 4, 1, 3).

SVEIKATOS KLAUSIMAI GYNĖJŲ GRANDYJE

Emanuelis Mudiay bei Janis Strelnieks – praleidę ne vienerias rungtynes iš eilės grįžta į rikiuotę, tiesa, nėra aišku, kokia bus šių krepšininkų forma. Europinio krepšinio ragauti pradėjusiam Emanueliui sezono startas klostėsi labai sunkiai, žaidėjas atrodė vangus, apatiškas gynyboje, savo progas puolime sunkiai randantis bei prieš varžovų „per apačią“ einančią du prieš du gynybą sunkiai skaitantis įžaidėjas. Paskutinės jo rungtynės Eurolygoje įpūtė kažkiek pozityvo, žaidėjo kūno kalba bei agresyvumas leido patikėti, jog galbūt su amerikiečio žaidimu Europoje dar yra vilties, tad tai koks Mudiay grįš po traumelės, siekiant pergalės Tel Avive gali tapti kertiniu faktoriumi.


Kiek kitokia situacija yra su Janiu Strelnieku, latvis sezono starte neabejotinai yra „Žalgirio“ ekipos puolimo lyderis, per trejas sužaistas rungtynes fiksuodamas po 13,7 pelnomo taško, žaidimas Europoje latviui taip pat gerai pažįstamas, jis žino ko laukti iš savo varžovų yra prisitaikęs prie fiziškumo, tačiau klausimų kelia du dalykai: pirmiausia – žaidėjo fizinė būklė. Latvis į Kauną atvyko traumuotas, vėliau buvo mestas į rungtynes, vėl turėjo mikro-traumų, o galiausiai paaiškėjo, jog šiame sezone dar nebuvo tokio karto, kai latvis žengtų ant parketo jausdamasis 100 proc. užtikrintas savo sveikatos būkle.

Latvis niekada negarsėjo savo gynybiniais sugebėjimais, o kai į mačą žengia – nebūdamas visiškai sveikas, psichologinis momentas – prisisaugant, paliekant savo varžovus, šiems staigiai keičiant kryptį – tik dar labiau išryškėja, tad nuo to kokios formos į komandos rotaciją grįžta šie du legionieriai labai priklausys ir bendras „Žalgirio“ ekipos Tel Avive tapomas paveikslas.

SPRAGA KETVIRTOJO NUMERIO POZICIJOJE

Kauno „Žalgiris“ ketvirtojo numerio pozicijoje turi du krepšininkus – Paulių Jankūną bei Tylerį Cavanaugh. Abiems šiems žaidėjams stringant, į šią poziciją mačo eigoje dažnai būna pastumiami ir Edgaras Ulanovas ar Nielsas Giffey, tačiau prieš galingesnius varžovų žaidėjus baudos aikštelėje sunku kažką pastatyti, tad – abiejų nominalių sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujančių žaidėjų aikštetlėje praleidžiamas laiko kiekis negali būti sumažinamas radikaliai.

Tyleris Cavanaugh – yra neabejotinai prasčiausiai gynyboje žaidžiantis kauniečių ekipos aukštaūgis, tad prastą žaidimą prie savo krepšio būtina atpirkti gerais rezultatais puolant, tačiau ir čia dalykai kol kas stringa ganėtinai stipriai: 4-0-8-8-6 taškai, taip atrodo amerikiečio rinkti taškais pirmuosiuose penkiuose susitikimuose. Žaidžiant derinį du prieš du bei atšokant ties tritaškiu, taip sunkesniems ir lėtesniems varžovų ketvirtiems numeriams – turėtų būti gerokai apsunkinamas darbas besiginant, tačiau kai tu iš toli atakuoji (26 proc. taiklumu – 4/15), o prie baudų metimo linijos per penkis turus stojai vos kartą – (pirmajame mače realizuotos abi mestos baudos) – apsaugoti savo krepšį nuo tokio tipo žaidėjo – visiems varžovams tampa ganėtinai paprasta užduotimi.



Šio vakaro rungtynėse Tyleriui „Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertai brėžia – 8.0 pelnytų taškų liniją. Žvelgiant į vidutiniškai puolėjo renkamų taškų skaičių Eurolygoje (5.2 taško) gali susidaryti įspūdis, jog Tel Avive peržengti 8.0 taškų ribą neturėtų būti lengva užduotis.







Betsafe.lt

Video rekomendacijos: