Eurolyga: „Maccabi“ – „Žalgiris“ (Tiesiogiai)

Eurolyga: „Maccabi“ – „Žalgiris“ (Tiesiogiai)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ pradeda antrąją Eurolygos sezono dvigubą savaitę. Kauniečiai antradienį vakare susitinka su Tel Avivo „Maccabi“.



Rungtynių pradžia – 21.05 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


***

Jure Zdovco diriguojama „Žalgirio“ komanda po pralaimėjimo Miuncheno „Bayern“ komandai liko vienintelė, šį sezoną Eurolygoje dar neragavusi pergalės skonio. Žalgiriečiai sužaidė penkerias rungtynes ir nė vienose nepranoko varžovų.

„Maccabi“ sezoną pradėjo pergale 69:68 prieš tą patį „Bayern“ klubą. Paskutinėmis sekundėmis pralaimėjimo išvengę Tel Avivo komandos krepšininkai per kitas dvejas rungtynes tokios pačios sėkmės nebesulaukė – pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (63:75) ir Milano „AX Armani“ (72:83) ekipoms.

Visgi Ioannio Sfairopoulo auklėtiniai rado raktą į pergales ir paskutiniuose Eurolygos susitikimuose nugalėjo Vilerbano ASVEL (93:85) bei Atėnų „Panathinaikos“ komandas. Po penkių turų Tel Avivo klubas turi tris pergales, du pralaimėjimus ir rikiuojasi septintas turnyrinėje lentelėje.

„Maccabi“ priima sužeistą žvėrį – taip prieš būsimą dvikovą kalbėjo žalgiriečių nesėkmių serijos nesureikšminęs Ioannis Sfairopoulos.

„Laukia labai sunkios rungtynės, nes „Žalgiris“ ieško savo pirmosios pergalės Eurolygoje. Jie atvyksta stipriausios sudėties, išskyrus Joffrey Lauvergne, ir yra nusiteikę kovai. Turime būti susikoncentravę, man nepatinka staigmenos. Kalbėjau apie tai su savo žaidėjais. Žinome, kad varžovai bandys žaisti kietai, ir mes tam turime būti pasiruošę. Turėsime parodyti kokybę ir norą laimėti, taip pat protingai žaisti puolime“, – oficialioje Eurolygos svetainėje cituojamas „Maccabi“ treneris.

Apie būsimas rungtynes, „Maccabi“ lyderius ir pastarąsias tarpusavio rungtynes – LRT.lt apžvalga.


Pokyčiai „Maccabi“ sudėtyje

Izraelio čempionai praėjusią vasarą neteko vieno prieš vieną gynybos eksperto Othello Hunterio, tačiau sulaukė Derricko Williamso ir Jaleno Reynoldso. Iš komandos pasitraukė Tyleris Dorsey, tačiau ją sustiprino NBA ir Eurolygos patirties turintis Jamesas Nunnally.

Vasarą „Maccabi“ gretose nebeliko dar penkių žaidėjų: Elijah Bryanto, Yovelo Zoosmano, Dragano Benderio, Chriso Joneso ir Eidano Aberio.


Tačiau šio sezono „Maccabi“ komandos komplektaciją praplėtė kiti krepšininkai: Kameronas Tayloras, Iftahas Zivas, Jake‘as Cohenas, Keenanas Evansas ir Romanas Sorkinas.

Visgi svarbiausiu „Maccabi“ klubo ginklanešiu yra įvardijamas treneris I. Sfairopoulos, jis komandai vadovauja jau ketvirtą sezoną iš eilės. Tiesa, nepaisant iškovotų trijų Izraelio čempionato titulų, 54-erių graikui atvesti Tel Avivo klubo iki Eurolygos atkrintamųjų dar nepavyko.

Komandos lyderiai


Pirmuoju smuiku ir šį sezoną griežia ryškiausia „Maccabi“ komandos žvaigždė Scottie Wilbekinas. 188 cm ūgio įžaidėjas jau pirmajame ture dvikovoje su „Bayern“ įmetė 28 taškus ir surinko 32 naudingumo balus.

S.Wilbekinas aikštėje vidutiniškai praleidžia po 30 minučių, pelno po 16,6 taško, atkovoja po 2,4 kamuolio, atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir išprovokuoja po 3,2 pražangos.

Prie pastaruoju metu gerai funkcionuojančio „Maccabi“ puolimo nemažai prisideda ir J.Nunnally, dvikovoje su ASVEL pasižymėjęs 25 taškais. 31-erių metų amerikietis, kaip ir S.Wilbekinas, rungtyniauja po 30 minučių, renka po 14,2 taško, atkovoja po 4,4 kamuolio ir komandos draugams atlieka po 2,2 rez. perdavimo.


J.Reynoldsas, kurio akistatą po krepšiu su „Žalgirio“ centro žaidėju Joshu Nebo išskiria ir oficiali Eurolygos svetainė, per aikštėje praleidžiamas 23 minutes kol kas įmeta po 8,8 taško ir atkovoja po 5,8 kamuolio.

Tiesa, be J.Reynoldso ir gynyboje kamuolius susirenkančio J.Nunnally „Maccabi“ kol kas negali pasidžiaugti gerais rezultatais kovoje dėl atšokusių kamuolių. Pagal šį rodiklį „Maccabi“ yra viena prasčiausiai dėl kamuolių kovojanti komanda Eurolygoje – 15-a vieta (31 atkovotas kamuolys per rungtynes). „Žalgirio“ ekipa užima 11-ąją poziciją, per susitikimą vidutiniškai ji atkovoja po 33 kamuolius.

Visgi „Maccabi“ prieš dvikovą su žalgiriečiais turi gerų naujienų – jau rungtynėse su „Panathinaikos“ trumpai pajausti žaidimo ritmą galėjo po traumos sugrįžęs 210 cm ūgio Ante Žižičius. Manoma, kad aukštaūgis sulauks kur kas daugiau minučių akistatoje su kauniečiais.


„Žalgirio“ treneris J.Zdovcas, kalbėdamas prieš išvyką į Tel Avivą, „Maccabi“ komandoje išskyrė būtent du rezultatyviausius žaidėjus.

„Maccabi“ yra stipri komanda, ypač namuose, kur yra labai gera atmosfera. Jie turi puikų trenerį, gerą sudėtį ir tikrai darys viską, kad mus įveiktų. Jų komandoje taškus daugiausia renka S.Wilbekinas ir J.Nunnally, jie atlieka daug metimų. Turime bandyti kontroliuoti šiuos du žaidėjus, kaip ir kitus, jei norime galvoti apie pergalę“, – pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas.







Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: