Be E. Mudiay į kovą veikiausiai vėl stosiantis J. Zdovcas: „Anadolu Efes“ problema yra arogancija“

Be E. Mudiay į kovą veikiausiai vėl stosiantis J. Zdovcas: „Anadolu Efes“ problema yra arogancija“

Penktadienį Kauno „Žalgirio“ ekipa sieks iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje. Jure Zdovco auklėtiniai svečiuose susikaus su Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, kuri pastaruoju metu taip pat nedemonstruoja gero žaidimo.



Turkai savo sąskaitoje turi vieną pergalę ir penkius pralaimėjimus. Tuo metu žalgiriečiai pralaimėjo visus šešis kartus.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio“ vyr. treneris J. Zdovcas atkreipė dėmesį į varžovų emocinę būklę. Slovėnas taip pat atskleidė, kad šias rungtynes veikiausiai praleis Emmanuelis Mudiay.

„Stambulo „Anadolu Efes“ sezono nepradėjo gerai, bet jie turi gilią sudėtį ir daug talentingų žaidėjų. Aišku, jie neatrodė gerai pastarosiose rungtynėse. Pasižiūrėsime, kaip jie reaguos į pralaimėjimą. Įprastai geros komandos su gerais žaidėjais sureaguoja į tokias nesėkmes. Tai aišku nėra gerai mums.


Turime žiūrėti į save, turime toliau dirbti ties tuo, ties kuo dirbome kelias pastarąsias treniruotes. Tikiuosi, kad pagerinsime savo žaidimą. Rungtynės po rungtynių būsime vis geresni. Pasižiūrėsime, kaip atrodysime, tikiuosi, kad visi galės žaisti“, - pasakojo J. Zdovcas.

- Kur manote labiausiai stringa Stambulo ekipa kol kas?

- Galbūt didžiausia jų problema dabar – mąstymas, kad jie yra per gera komanda. Jie žaidžia savo krepšinį ir kartais yra per arogantiški. Ypač gynyboje. Jie labiausiai bando pasikliauti savo talentu puolime. Jeigu būsime susikoncentravę, dalinsimės kamuoliu, ieškosime laisvų komandos draugų – juos tikrai rasime.

Visų pirma, turim gerai atlikti tai. Antra, turime pagerinti savo gynybą. Mūsų gynyba prieš „Maccabi“ nebuvo tokia bloga, bet gerai gindavomės kokias 15 sekundžių per ataką. Bet kartais atsipalaiduodavome arba padarydavome klaidų. Turime tai ištaisyti. Turime būti agresyvesni, labiau spausti žaidėją su kamuoliu. Turime žaisti fiziškiau.

- „Panathinaikos“ vakar sutriuškino „Anadolu Efes“. Ką tose rungtynėse graikai darė gerai?

- „Panathinaikos“ labai gerai pradėjo rungtynes ir puolime rungtyniavo solidžiai. Gynyboje jie buvo labai susikoncentravę ir žaidė labai fiziškai prieš pagrindinius „Anadolu Efes“ žaidėjus.

Aišku, kad Stambulo ekipai sunkiai sekėsi, nes nežaidė Vasilije Micičius. Jiems trūko ir Bryanto Dunstono, labai svarbaus žaidėjo. Bet tai tik vienerios rungtynės, nutikti per jas gali visko.


- Dėl traumų situacijos varžovų komandoje nėra aišku, kurie žaidėjai žais, ar sunku pasiruošti esant tokioms aplinkybėms?

- Įprastai mes pasiruošiame kaip įprasta kiekvienam varžovui. Aišku, šimtu procentų nežinome, kurie Stambulo klubo žaidėjai nežais. Žinote, jie turi 14 aukšto lygio žaidėjų. Kartais treneriui net lengviau su sumažėjusia rotacija, nes nereikia stengtis visiem padalinti laiko taip, kad visi būtų patenkinti. Turime žiūrėti ir savęs, bet suprantame, kad varžovai puolime yra labai talentingi. Žinome, kad jie turi du pagrindinius puolimo žaidėjus, kurie susikuria situacijas sau ir kitiems. Didelių paslapčių nėra.

- Elijah Bryantas prisijungė prie Stambulo komandos. Ką jis duoda jiems?


- Jis labai geras papildymas jiems, tik jam dar reikia laiko. Kaip ir Filipui Petruševui. Ši komanda laimėjo Eurolygą ir jos žaidėjai daug metų žaidžia kartu. Naujokams labai nelengva žaisti tokiose komandose. Jie ir stringa, nes sunku atrasti vietą naujokams komandos gretose. Tai jų problema, be jokios abejonės. E.Bryantas, aišku, yra geras žaidėjas, norėčiau jį turėti savo komandoje. Aišku, tai neįmanoma, bet jis, iškritus V.Micičiui, kiek palengvina situaciją komandai. Bet jis nuima spaudimą nuo Shane'o Larkino ir prancūzo metiko (Rodrigue'o Beaubois).

- Ar visi žalgiriečiai pasirengę padėti komandai penktadienį?

- Žiūrint į dabartinę situaciją, daugiausiai klaustukų ties Emmanueliu. Dabar jo galimybės žaisti yra 50-50, galbūt 40-60. Daugiau variantų, kad jis nežais. Visi kiti yra pasiruošę.








Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: