Patikslintas „Žalgirio“ trenerio J. Zdovco atlyginimas

Patikslintas „Žalgirio“ trenerio J. Zdovco atlyginimas

Zalgiris.lt nuotr.

Krepšinio gerbėjai ir apie šį sportą rašantys žurnalistai dažnai mėgsta paskaičiuoti, kiek uždirba vieni arba kiti krepšininkai. Šį kartą kviečiame pasižvalgyti po Kauno „Žalgirio“ trenerio kišenę.



Spalio 11 d. Jure Zdovcas oficialiai pradėjo darbus su Kauno „Žalgirio“ ekipa, kuomet vyr. trenerio kėdėje pakeitė Martiną Schillerį.

55 metų J. Zdovcas su LKL čempionais sudarė kontraktą iki sezono galo. Per šį laikotarpį slovėnas turėtų uždirbti apie 200 tūkst. eurų.

Verta paminėti, kad M. Schilleris „Žalgirio“ ekipoje gaudavo po 200 tūkst. JAV dolerių. Tuo metu „Žalgirio“ komandoje Š. Jasikevičius seniau gaudavo apie 850 tūkst. eurų.


Įdomu, kad Vilniaus „Ryto“ žaidimui diriguojantis Giedrius Žibėnas gauna apie 50 tūkst. eurų. Tai keturis kartus mažiau, nei šį sezoną gaus jo konkurentas J. Zdovcas.

Primename, kad 55 metų slovėnas J. Zdovcas yra praeityje itin daug pasiekęs krepšininkas, kuris atstovaudamas Jugoslavijos rinktinei yra tapęs pasaulio čempionu 1990 m., du kartus tapo Europos čempionu – 1989 m. ir 1991 m.

J. Zdovcas 2003 metais psivilkus trenerio kostiumą bei spėjo pavadovauti 11 įvairių šalių klubų ir du kartus stovėjo prie savo tėvynės rinktinės vairo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: