„Žalgirį“ dominęs Sh. Napieras susitarė su pinigų maišą atrišusia „Crvena Zvezda“

„Žalgirį“ dominęs Sh. Napieras susitarė su pinigų maišą atrišusia „Crvena Zvezda“

VTB nuotr.

Pinigų maišą šią vasarą atrišęs Belgrado "Crvena Zvezda" klubas toliau įspūdingai rikiuoja sudėtį kitam sezonui.



Adrijos lygos ir Serbijos čempionai sukirto rankomis su visą karjerą NBA lygoje praleidusiu, tačiau pastaruosius dvejus metus oficialiose rungtynėse nežaidusiu Shabazzu Napieru.

Priminsime, kad praėjusią savaitę 15min.lt skelbė, jog amerikietis domina ir Kauno "Žalgirį". Tiesa, vėliau pasirodė pranešimų, kad krepšininką kauniečiams siūlė jo agentas, tačiau pasiūlymas nesudomino.

NCAA žvaigždę NBA 2014 metų naujokų biržoje 24-uoju šaukimu pasirinko Majamio "Heat", vėliau jis atstovavo ir Orlando "Magic", Portlando "Trail Blazers" bei Bruklino "Nets" ekipoms.


Paskutiniame savo sezone 2019-2020 metais 30-metis 183 cm ūgio įžaidėjas, vilkėdamas Minesotos "Timberwolves" ir Vašingtono "Wizards" marškinėlius, vidutiniškai per 24 minutes rinko 10,3 taško, atkovojo 2,8 bei perėmė 1,2 kamuolio ir atliko 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusią vasarą kontraktą su Sankt Peterburgo "Zenit" pasirašęs Puerto Riko pasą turintis amerikietis krepšinio ekspertų buvo vertinamas kaip viena garsiausių tarpsezonio įsigijimų Senajame žemyne, tačiau dėl traumos Eurolygoje taip ir nespėjęs debiutuoti krepšininkas atsisveikino su Rusijos klubu po agresijos prieš Ukrainą.

Į NBA išvykusį Keviną Pangosą pakeitęs gynėjas jau pirmąją Supertaurės finalo minutę susižalojo koją bei aikštelę paliko tik padedamas komandos draugų ir į ją nebegrįžo.

Fnale Xaviero Pascualio auklėtiniai 73:81 nusileido Maskvos CSKA su Mariumi Grigoniu, o pergalingame pusfinalio mače (83:76) prieš Kazanės "Unics" Sh.Napieras tapo rungtynių herojumi.

Atletas tuomet per 31 minutę įmetė 33 taškus (2/3 dvit., 6/8 trit., 11/13 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 30 naudingumo balų.

"Crvena Zvezda" šią vasarą jau oficialiai papildė Atėnų "Panathinaikos" žvaigždė Nemanja Nedovičius, Pirėjo "Olympiacos" centras Hassanas Martinas ir patyręs puolėjas Johnas Hollandas, o akiratyje yra Miroslavas Raduljica ir nemažai kitų garsių žaidėjų.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: