J. Lauvergne'as: „Negalvojau, kad paliksiu „Žalgirį“ šią vasarą“

J. Lauvergne'as: „Negalvojau, kad paliksiu „Žalgirį“ šią vasarą“

LKL nuotr.

Nuo 2020 metų Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs Joffrey Lauvergne'as ateinančius trejus metus žais Vilerbano ASVEL komandoje.



Aukštaūgis Prancūzijos spaudai pasidalijo įspūdžiais iš dvejus metus trukusio etapo Lietuvoje.

J. Lauvergne'as negailėjo šiltų žodžių „Žalgirio“ klubui.

„ASVEL projektas yra tiesiog puikus. Tikrai nereikėjo pastangų, kad grįžčiau į Prancūziją. Man labai patiko ASVEL vizija. Komandos vadovai su pirkiniais įrodė, kad nori pakelti klubą į aukštesnes pozicijas. Per artimiausius penkerius metus ASVEL nori kovoti dėl patekimo į Eurolygos finalo ketvertą. Tai mane įtikino.


Visada sakiau, kad man patinka būti Kaune ir Lietuvoje. Mėgavausi būdamas klubo dalimi ir negalvojau, kad paliksiu komandą šią vasarą.

Pirmas sezonas buvo fantastiškas, todėl ir nusprendžiau pratęsti sutartį. Vis dėlto antrajame sezone patyriau peties traumą, teko skirti lauko reabilitacijai, komandoje keitėsi treneriai. Tai buvo ne taip malonu, bet pamačiau dalykus kitu kampu. Pirmasis sezonas buvo išskirtinis, tokių per karjerą pasitaiko retai“, - kalbėjo prancūzas.

Praėjusį sezoną 30 metų 211 cm ūgio prancūzas buvo brangiausias „Žalgirio“ komandos žaidėjas. Neoficialiomis žiniomis, aukštaūgis uždirbo apie 490 tūks eurų.

Eurolygoje praėjusį sezoną vidurio puolėjas sužaidė 13 rungtynių ir vidutiniškai per 15 minučių pelnydavo po 8,3 taško, atkovodavo po 3,4 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą bei rinkdavo po 8,9 naudingumo balo.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: