Kauno galimybės rengti Eurolygos finalo ketvertą išaugo – tarp pretendentų nebėra Dubajaus

Kauno galimybės rengti Eurolygos finalo ketvertą išaugo – tarp pretendentų nebėra Dubajaus

Zalgiris.lt nuotr.

Nors vyriausybė atsisakė suteikti finansinę paramą Eurolygos finalo ketvertą Kaune, galimybės šį sezoną išvysti šias varžybas 'Žalgirio" arenoje tampa itin realiomis.

Kaip praneša graikų sporto žurnalistas Konstantinos Melayessas, iš kovos dėl Eurolygos finišo rungtynių rengimo pasitraukė pagrindinis pretendentas Dubajus.

"Gazzetta.gr" pažymi, kad Lietuvos vyriausybės atsisakymas suteikti paramą neturėtų būti lemtingas, o svečius apgyvendinti gali ir netoliese esantis Vilnius.

Priminsime, kad paraišką organizuoti lemiamas Eurolygos kovas pateikusio "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas teigė, jog finalo ketvertą Kaune galėtų aplankyti apie 10 tūkst. užsienio sirgalių, o bilietų prekybos apyvarta siektų 4 mln. eurų.

Tiesa, pajamos atitektų Eurolygai, tačiau pridėtinės vertės mokestis nukeliautų į valstybės biudžetą. Remiantis P. Motiejūno pateiktomis prognozėmis, svečiai iš užsienio nakvynei, maitinimuisi ir pramogoms išleistų dar apie 3,7 mln. eurų, o iš viso renginys leistų surinkti maždaug 1,1 mln. eurų PVM.

"Be abejo, visi norėtume, kad Kauno „Žalgiris“ čia žaistų, tačiau tai yra profesionalus klubinis sportas. Jis mūsų valstybėje yra daugiau remiamas per savivaldybes. Tikrai nesakome, kad ateityje tokie renginiai negalėtų būti remiami, bet šiuo metu yra daugybė krizių. Lėšų pertekliaus tikrai nėra. Tai yra pagrindinė priežastis", – anksčiau LRT TV naujienų tarnybos žurnalistei Dovilei Šeduikytei teigė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministras Linas Obcarskas.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: