T. Beardo komplimentai: „Jei rungtyniaučiau dabar, norėčiau visas rungtynes žaisti „Žalgirio“ arenoje“

T. Beardo komplimentai: „Jei rungtyniaučiau dabar, norėčiau visas rungtynes žaisti „Žalgirio“ arenoje“

Instagram nuotr.

Prieš šešioliką metų Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs Tanoka Beardas mintimis kartais dar nusikelia į miestą, kuriame praleido ilgiausią savo karjeros dalį.



„Žalgiryje" amerikietis praleido net penkerius metus (2002-2007 m.), tai retas atvejis Lietuvos komandoje, kai legionierius komandoje žaidžia taip ilgai.

Tiesa, šis sunkaus charakterio krepšininkas ne tik ilgą laiką žaidė Kauno stipriausioje komandoje, bet ir buvo paskirtas jos kapitonu.

Puolėjas su „Žalgiriu" Lietuvos pirmenybėse triumfavo keturis kartus (2003 m., 2004 m., 2005 m., 2007 m.) ir kartą tapo vicečempionais (2006 m.). T. Beardui sėkmingiausias buvo 2005-2006 metų sezonas, kuriame LKL jis vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 10,5 kamuolio ir rinkdavo po 24,8 naudingumo balo.


T. Beardas pasidalijo prisiminimais bei gyrė „Žalgirio“ fanus.

„Patirtis Lietuvoje man buvo išskirtinė, nes ten aš buvau žvaigždė. Aš tuo mėgavausi. Žinojau, kad varžovų dėmesys man nuolat bus išskirtinis, todėl sunkiai dirbau ir stengiausi būti pasiruošęs.
Daugiausiai apie krepšinį išmokau koledže ir Lietuvoje. Lietuvoje stebėjau daug vaizdo įrašų ir analizavau varžovus. Žiūrėjau į viską labai rimtai, nes tiesiog norėjau būti geriausias. Galiu tvirtai sakyti, kad geresniame klube, nei „Žalgiris“, neteko rungtyniauti.

„Žalgirio“ fanai yra geriausi. Jie yra garsūs, lojalūs bei gerai suprantantys krepšinį. Jei rungtyniaučiau dabar, norėčiau visas rungtynes žaisti „Žalgirio“ arenoje. Mano patirtis Kaune buvo neįtikėtina. Ačiū sirgaliams už jų meilę ir palaikymą. Praėjo daug metų, bet vis dar sulaukių „Žalgirio“ fanų žinučių. Neįtikėtina“, – prisiminė T. Beardas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: