P. Motiejūnas: „Jei augs Eurolyga, tai augs ir „Žalgiris“

P. Motiejūnas: „Jei augs Eurolyga, tai augs ir „Žalgiris“

Zalgiris.lt nuotr.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Eurolygos generaliniu direktoriumi praėjusią savaitę paskirtas Paulius Motiejūnas pristatė, jog Kauno „Žalgirio“ direktoriaus pareigose jį pakeis iki šiol direktoriaus pavaduotoju buvęs Paulius Jankūnas.



„Visą sportinę dalį perima Paulius Jankūnas, o visą „Žalgirį“, kaip krepšinio klubą, perima visi darbuotojai, kurie surems pečius ir toliau tęs savo darbus. Pasitraukęs iš vykdančiųjų pareigų, tikrai prižiūrėsiu, kad mes neišklystume iš kelio ir važiuotume toliau. Asmeniškai galvoju, kad organizacija tikrai toliau augs. Jeigu augs Eurolyga, tai augs ir „Žalgiris“. Šito nori ne tik „Žalgiris“, bet ir visi klubai“, – spaudos konferencijoje teigė P.Motiejūnas.

42-ejų P.Motiejūnas darbą Lietuvos čempionų komandoje pradėjo 2007 m. nuo komunikacijos direktoriaus pareigų, vėliau tapo generaliniu direktoriumi, o nuo 2013 m. yra klubo prezidentas ir savininkas.

Jis atskleidė, kad turės parduoti savo turimas 75 proc. klubo akcijų.


„Normalu, tą klausimą sprendžiame, artimiausiu metu išsispręsime ir pranešime. Dabar jokio galvojimo apie ilgalaikį pardavimą nėra. Viskas yra metams kol kas, einame žingsnis po žingsnio, kad viskas liktų saugiose rankose“, – teigė P. Motiejūnas.

Jis taip pat apžvelgė artimiausius savo planus Eurolygos būstinėje.

„Visi, kurie dirbo „Žalgirio“ organizacijoje, lieka. Visi darbuotojai ir yra „Žalgirio“ sėkmė. Paulius perims sportą, o visi kiti turime suremti pečius ir padėti Pauliui ir organizacijai toliau laikytis ant bėgių, kurie buvo.

Emociškai sunkus, bet iššūkis visą laiką yra įdomus. „Žalgirio“ organizacija laikosi ant visų darbuotojų pečių, mūsų yra daugiau nei 350. Pasitraukęs iš vykdančiųjų vaidmenų tikrai prižiūrėsiu, kad neišslystume iš kelio ir važiuotume toliau. Emociškai galvoju, kad organizacija tikrai toliau augs. Jei augs Eurolyga, tai augs ir „Žalgiris“.

Dėl Eurolygos formato keitimo, yra tokių kalbų, tad bendrausime su klubais.  Pagrindas yra tai, kad žaidžiame vienas prieš kitus, kad negrįžtų kažkokios grupės, tai tas tikrai nesikeis.

Niekas nesikeičia dėl rusų komandų. Visi suprantame tą situaciją. Turime kalbėtis ir svarstyti komandas, kurios žais ateityje, bet situacija Ukrainoje lieka ta pati, tad negalvoju, kad bus kažkoks kitas sprendimas“, – kalbėjo P. Motiejūnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: