TOP 10: įspūdingiausiai į krepšį dedantys krepšininkai per visą NBA istoriją (Video)

alt



Vienas įspūdingiausių krepšinio žaidimo elementų - kamuolio dėjimas į krepšį aukštai pašokus. Dar įspūdingiau, jei tai atlieka šio veiksmo meistrai, tokie kaip Michaelas Jordanas, Shawnas Kempas ar LeBronas Jamesas.



NESN.com pristato dešimt visų laikų geriausių NBA krepšininkų, priverčiančių savo dėjimais į krepšį iš viršaus žavėtis ištisas kartas.

10. Kobe Bryantas



 

Jauniausias žaidėjas, kada nors patekęs į NBA K. Bryantas taip pat tapo jauniausiu „Oro karaliumi“, kai jis 1997 metais laimėjo konkursą būdamas 18 metų. Dėjimai iš viršaus pavertė jį sirgalių numylėtiniu, o snaiperio savybės ir techniški prasiveržimai – vienu geriausių lygos krepšininkų.



9. Shaquille‘as O’Nealas



Geriausiais metais vidurio puolėjui prikaišiodavo, kad viskas, ką jis gali – dėti iš viršaus. Tai ne visai tiesa, nes Shaqas garsėjo ir puskabiais metimais, ir juvelyriniais perdavimais. Visgi geriausias jo ginklas liko dėjimai iš viršaus.



8. Shawnas Kempas

 

Paskutiniame pastarojo šimtmečio dešimtmetyje netilo diskusijos, kas geriausias lygoje sunkusis krašto puolėjas – Charlesas Barkley, Karlas Malone‘as ar Shawnas Kempas. Pirmieji du – NBA šlovės muziejuje, o Sh. Kempas, pravarde „Reign Man“ buvo nesulaikoma puolimo mašina ir garsėjo itin galingais dėjimais iš viršaus.




7. LeBronas Jamesas



Galbūt jūs jo nemėgstate. Tai suprantama. Karalius Jamesas sudegino daug tiltų, kai perėjo iš „Cavaliers“ į „Heat“ ekipą. Tačiau negalima paneigti jo neparastų fizinių duomenų ir įgūdžių. Tai – tikras žvėris, kurį besiginantiems krepšininkams itin sudėtinga suvaldyti.



6. Blake‘as Griffinas


 

Dviejų sezonų B. Griffinui daugiau nei gana, kad įsitvirtintų tarp įspūdingiausiai iš viršaus kraunančių NBA žaidėjų. „Clippers“ puolėjo monstriški dėjimai per Kendricką Perkinsą, Timofejų Mozgovų ir kitus žaibo greičiu apskrieja visą pasaulį.



5. Davidas Thompsonas



Dabartiniai ekspertai kalba, kad dar niekuomet nebuvo tokio žaidėjo kaip Dwyane‘as Wade‘as. Netiesa. Prieš „Heat“ gynėją buvo D. Thomsonas iš „Nuggets“ komandos. Užtenka paminėti, kad jis buvo vienas iš Michaelo Jordano idealų.




4. Dominique‘as Wilkinsas



Laimėjo du „Oro karaliaus“ konkursus, tačiau labiausiai išgarsėjo 1986 metais pralaimėjęs NBA mažyliui Spudui Webbui ir 1988 metais nusileidęs viename įspūdingiausių dėjimo iš viršaus finalų M. Jordanui.





3. Julius Ervingas



Didelėmis plaštaka leido jam pačiupus kamuolį mojuoti į visas puses kaip teniso kamuoliuką. J. Ervingas pakeitė krepšinį. Anksčiau žaidėjai galėjo šokti ir dėti iš viršaus, o J. Ervingas padarė tai savotiška meno forma.




2. Michaelas Jordanas



Kas kitas su kabančiu tarp dantų liežuviu sugebėjo išnaudoti gynėjo greitį ir J. Irvingo dėjimo galimybes? Skrajojantis Michaelas laimėjo du „Oro karaliaus“ konkursus, išgarsėjo įspūdingu dėjimu nuo baudų metimo linijos ir net būdamas 30 metų drebino lanką.



1. Vince‘as Carteris




Michaelo Jordano sprogstamasis greitis, Dominique‘o Wilkinso jėga ir Juliuso Ervingo artistiškumas. V. Carteris davė sirgaliams tai, ko jie labiausiai norėjo.





alt




Balsas.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: