Stilingiausio visų laikų NBA žaidėjo istorija: jis įkūnijo „Cool“ (Foto)



ESPN televizija sporto filmų serijoje „30 for 30“ išleido filmą apie legendinę Niujorko „Knicks“ komandą. ESPN filmo pasirodymo proga, kalbant apie 8-ojo dešimtmečio „Knicks“, buvo toks kietas vyrukas Waltas Frazieris (Clyde’as) – pagrindinis komandos įžaidėjas. Šitame albume šiek tiek apie jį. Plačiau – po kiekviena iš nuotraukų atskirai.





Tuo metu jis buvo, ko gero, labiausiai tai, ką būtų galima pavadinti "SWAG" visoje NBA lygoje. Aišku, dar buvo sekso gigantas (jo paties žodžiais) – Wiltas Chamberlainas, bet Clyde’as įkūnijo tuometį "SWAG – COOL".





Eilinė Walto diena kietumo ofise. Sofutes jis mėgo ne tik limuzinuose, bet ir „Small’s Paradise“ klube Harleme, kur narvuose šokdavo merginos ir grodavo "sexy" muzika.



Clyde’as buvo stiliaus ikona ir pavyzdys visiems to meto NBA žaidėjams. Jo firminis aksesuaras – plačiakraštė skrybėlė. Tačiau jis taip pat turėjo 50 kostiumų, 50 porų prie jų derančių batų, keliolika skrybėlių ir krūvą kailinių. Tiesiog pimpin’ 1970s!



Clyde’as turėjo „Rolls Royce“, kuriuo mėgdavo važinėtis po Niujorką. Ar juo drįsdavo palėkti Manhatanu aukštyn iki mėgstamo klubo Harleme – kitas klausimas.



Nors turėjo „Rolls Royce“, bet į rungtynes iki „Madison Square Garden“ jis važiuodavo metro. Sako, žmonės dažnai jį atpažindavo, bet manydavo, kad čia ne jis. „Jis panašus į Clyde’ą, bet... Šis gi turi RR, kam jam važiuoti metro? Neeeea... Čia negali būti jis...“ – sakydavo jie vienas kitam.



Pernai kalbintas Clyde’as dabar pats juokėsi iš savo tuomečio stiliaus – smailių apykaklių ir taip pat smailai prasegtų marškinių. Bet visgi šitas žmogus, galima sakyti, išrado žodį „cool“...




NBA tik po maždaug 35 metų susirūpino savo įvaizdžiu – uždraudė krepšininkams nešioti apsmukusius džinsus bei džemperius ir privertė rengtis tvarkingiau. Clyde’as dar 1970-aisiais sakė: „Mes, krepšininkai, esame aukšti ir liekni. Mums tiesiog skirta rengtis gražiai.“



Clyde’as visą savo karjerą nesiskyrė su barzda arba ūsais. Čia jis siunčia linkėjimus vienam iš TSN adminų – Deividui, kuris yra Barzdų klubo narys ir judėjimo „Barzdotas lapkritis“ vienas iš sumanytojų.



Clyde’as buvo pirmasis krepšininkas, turėjęs savus vardinius krepšinio batelius. Tai buvo daugumai jūsų tikrai matyti „Puma Clyde“, dabar žinomi kaip „Puma Classic“.




1974-aisiais, būdamas 29-erių, Clyde’as išleido knygą „Rockin’ steady. A Guide to Basketball & Cool“. Rockin’, nes jis kaip koks Muhammadas Ali mėgo kalbėti rimuotai ir ritmiškai. Vis sakydavo ką nors panašaus į „I was winnin’ and spinnin’“.

Knygoje jis kalba ne tik kaip sėkmingai pulti ar gintis, o ir kaip šukuotis, kaip prižiūrėti ūsus, kaip elgtis su moterimis, kaip rengtis ir pan. Ši knyga – labai populiari tarp krepšininkų (buvo ir yra), o vieną egzempliorių savo asmeninėje kolekcijoje turi ir JAV prezidentas Barackas Obama.




Dabar Clyde’as Niujorke turi restoraną, kuris vadinasi „Wine & Dine“ – pagal jo mėgstamą "groovy cool" kalbėseną.



Kaip matote, jis vis dar suranda būdų ekstravagantiškai rengtis, net ir eidamas į „Knicks“ rungtynes, kuriose dirba "color commentator" – tuo antruoju komentatoriumi, kuris pastebi ir pasakoja ką nors įdomaus, o ne beria sausą statistiką.



alt








Balsas.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: