„Žalgiris“ siūlo pasigrožėti penkių legendinių rungtynių įrašais (VIDEO)

Kauno „Žalgiris“ neseniai pristatė naują rubriką #ZalgirisClassics, kurioje supažindinama su legendinėmis Kauno „Žalgirio“ rungtynėmis. Sekmadieniais ir ketvirtadieniais „Žalgirio“ gerbėjus pasiekia įsimintini mačai iš „Žalgiris TV“ archyvo.



Rubrika startavo su ypatinga ir pergalinga 1997–1998 metų dvikova, leidusia žalgiriečiams žygiuoti Eurolygos link. Tuometinės Europos taurės aštuntfinalyje „Žalgiriui“ tik rungtynių pabaigoje pavyko įveikti Bursos „Tofas“ barjerą, kai paskutinę sekundę tikslą Enniso Whatley tolimas metimas.



Praėjusią savaitę „Žalgirio“ gerbėjai galėjo prisiminti porą auksinio 1998–1999 m. sezono dvikovų. Eurolygoje debiutavę žalgiriečiai atkrintamųjų varžybų pirmąjį etapą įveikė išvykoje įveikdami tuometinės Stambulo „Ulker“ ekipos pasipriešinimą.




Pergalingai žygiavę kauniečiai pirmą kartą pateko į Eurolygos finalo ketverto varžybas, kur pusfinalyje stojo į kovą su favorite laikyta Pirėjo „Olympiacos“ komanda. „Žalgiris“ jau pirmoje mačo pusėje demonstravo nesustabdomą puolimą ir užtikrintai žengė į Eurolygos finalą.



Eurolygą laimėję žalgiriečiai neišvengė sudėties permainų. Bene daugiausiai kalbų sulaukė Tyusą Edney įžaidėjo pozicijoje pakeitęs Corey Beckas. Jo ir komandos draugų pasirodymą galima prisiminti antrosiose 1999–2000 m. sezono rungtynėse, kai žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Madrido „Real“ komandą.



Po šios pergalės „Žalgirio“ laukė net 6 pralaimėjimų serija, privertusi dar kartą imtis sudėties korekcijų. C.Beckas ir kiti legionieriai paliko komandą, o vietoje jų į Kauną atvyko NBA patirties turėję amerikiečiai Chrisas Garneris ir Mitchellas Butleris. Su jais žalgiriečiai antroje sezono pusėje nugalėjo Maskvos CSKA komandą, kuriai tada atstovavo Gintaras Einikis.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: