Ar žinojote? Vienas iš „Zenit“ lyderių galėjo atsidurti „Žalgiryje“

Ar žinojote? Vienas iš „Zenit“ lyderių galėjo atsidurti „Žalgiryje“

VTB ir Zalgiris.lt nuotr.

Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje sėkmingai rungtyniaujantis Alexas Poythressas 2020 metų vasarą galėjo atsirasti Lietuvoje.



Krepsiniozinios.lt jau anksčiau rašė, kad amerikietis buvo „Žalgirio“ akiratyje, o dabar kviečia prisiminti, kaip aukštaūgis galėjo atsidurti Kaune.

28 metų 203 cm ūgio amerikietis galėjo užimti Augustine'o Rubito vietą, tačiau „Žalgirio“ vadovai ir vyriausiasis treneris Martinas Schilleris nusprendė į savo gretas kviestis ne A. Poythressą, bet A. Rubitą.

Įdomu ir tai, kad pats amerikietis praėjusį sezoną Rusijos spaudai tvirtino, kad prieš pasirašant kontraktą su „Zenit“, turėjo pasiūlymą iš Lietuvos, Turkijos bei Italijos komandų.

A. Poythressas tik 2019 metais atvyko į Europą, o prieš tai trejus metus rungtyniavo NBA ir G lygos komandose.

2019-2020 m. sezone krepšininkas vilkėjo Stambulo „Galatasaray“ komandos marškinėlius ir Europos taurės turnyre vidutiniškai įmesdavo po 13,2 taško, atkovodavo po 7,2 kamuolio ir rinkdavo po 14 naudingumo balų.



Praėjusį sezoną Eurolygoje aukštaūgis vidutiniškai per 19 minučių įmesdavo po 8,6 taško, atkovodavo po 4,3 kamuolio ir rinkdavo po 8,8 naudingumo balo.

NBA atstovaudamas Filadelfijos „76ers“, Indianos „Pacers“ ir Atlantos „Hawks“ komandoms A. Poythressas iš viso sužaidė 52 rungtynes. Jų vidurkiai – 3,8 taško bei 2,3 atkovoto kamuolio per 11 žaidimo minučių.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: