„Lietuvos ryte“ – nerimas ir miglota ateitis



Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir Europos taurėje šį sezoną besivaržantis Vilniaus „Lietuvos rytas“ šeštadienį namuose netikėtai suklupo prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (85:87), o Virginijaus Šeškaus auklėtiniams likusi lapkričio dalis žada tik dar rimtesnius išbandymus.



Po nesėkmės prieš pasvaliečius vyriausiasis ekipos treneris spaudos konferencijoje demonstravo nusivylimą atsainiu „rytiečių“ požiūriu ir nepilstė iš tuščio į kiaurą, neva pralaimėjimas žaidėjams buvo laiku patirtas šaltas dušas.

V. Šeškus buvo teisus. Šį vakarą „Lietuvos rytas“ Serbijoje pradės antrąjį Europos taurės ratą. Grumtis Belgrade su „Partizan“, kad ir kokiu, atrodytų, silpnu, visada sudėtinga. Dabartinės vilniečių galimybės kelia daug abejonių – legionierių tuštybė jau nagrinėta „n“ kartų, o pastarosiomis savaitėmis kaip reikiant užsikirtęs ir Martyno Gecevičiaus taikiklis. Antanas Kavaliauskas, Gediminas Orelikas, Mindaugas Lukauskis ir Adas Juškevičius kol kas komandą laiko virš vandens, tačiau keturios pergalės prieš Europos taurės vidutiniokes man įspūdžio nedaro. O jums?



Kritikos sostinės ekipai negaili ir buvęs jos vadybininkas Jonas Vainauskas. Naujienų portalo Alfa.lt spalio mėnesį kalbintas specialistas „rytiečiams“ prognozavo liūdną ateitį: „Kalbant atvirai, nematau „Lietuvos ryto“, žaidžiančio kokybišką krepšinį ir kovojančio dėl aukštų vietų Europos taurėje. Komanda turėtų patekti į kitą etapą, bet tolimesnės galimybės man atrodo miglotos.“

Nūdienos įvykių fone J. Vainausko žodžiai įgauna vis daugiau pranašiškų ženklų. Pralaimėjimas Pasvalio klubui savų žiūrovų akivaizdoje, laukiantis pragaras Belgrade, o vėliau – sudėtingi mūšiai LKL fronte. Penktadienį Vilniuje V. Šeškaus klubas stos į kovą su Alytaus „Dzūkija“, su kuria Pietų Lietuvos sostinėje rugsėjo pabaigoje vargo iki paskutinio prakaito lašo. Visiškai nepanašu, kad nuo tos dienos vilniečiai patobulėjo, o alytiškiai šiuo metu lyg tyčia yra „ant pergalingos bangos“ ir šį mėnesį dar nepralaimėjo.

Sekmadienį „Lietuvos rytui“ Panevėžyje pirtį ruošiasi užkurti alkani, pavojingi ir renesanso požymius rodantys „Lietkabelio“ krepšininkai. Dar vėliau – Europos taurės akistata namuose su Ploješčio „Asesoft“. Rumunijoje Mariaus Runkausko atstovaujamas klubas iš vilniečių išsityčiojo 103:83.

Būtent po šio mačo pirmą kartą rimtai suabejota V. Šeškaus kompetencija vadovauti kadaise Eurolygos grandus guldžiusiam klubui (ar kas nors tai dar prisimena?) Juodaodžiai ir fizinė jėga – standartinės klišės, kuriomis teisinami pralaimėjimai jau nieko nestebina. Galop, paskutinę rudens dieną, lapkričio 30-ąją, LKL bronzos medalio laimėtojai dar kartą susitiks su minėtu „Lietkabeliu“.

Artimiausioje ateityje – penkerios rungtynės, kurios labai rimtai patikrins žaidėjų charakterį ir trenerio galimybes juos motyvuoti. Skaudžiausia pripažinti tiesą, kad tritaškiais besiremiančios komandos žaidimas iš esmės sezono metu nebepagerės. Dauguma krepšininkų jau dabar rungtyniauja ties savo galimybių riba. Po Naujųjų prisijungus Eurolygos komandoms, Vilniaus Senajame žemyne laukia dar viena nyki žiema.


alt









Balys Šmigelskas | Alfa.lt


{fcomment}



Video rekomendacijos: