LKL lemiamų mažojo finalo serijos rungtynių belaukiant



Donatas Zavackas pataiko lemiamą tritaškį Utenoje ir štai jūs skaitote šį straipsnį. Kitu atveju "Youtube" jau žiūrėtume kątik pasibaigusio LKL 2014-2015 metų sezono Top 10 gražiausių epizodų ar toliau spėliotume, ką Jonas Kazlauskas rinksis savo šauktiniais į artėjančią rinktinės treniruočių stovyklą.



Šis Lietuvos krepšinio lygos sezonas padovanojo bene daugiausiai įspūdingų krepšinio spektaklių per savo 22 metų istoriją, tačiau greičiausiai dar vienas jų artėja šį trečiadienį. Visą pagarbą čia derėtų atiduoti Utenos "Juventus" klubui, tik kurio dėka LKL mažojo finalo serija savo atkaklumu ir įtampa šiais metais pranoksta superfinalą. Tačiau kad ir kokią krepšinio šventę "Juventus" kuria Utenos miestui, neabejoju, kad visam Lietuvos klubiniam krepšiniui naudingesnė būtų Klaipėdos "Neptūno" pergalė. Kitas klausimas: kuri komanda vertesnė laimėti bronzą?

Eurolygos klubų rato teisėtu nariu šį sezoną tapęs "Neptūnas" LKL mažojo finalo serijoje ne tik nesugeba sustabdyti šiais metais tarsi iš naujo atgijusio ir apie save priminusio bene labiausiai tatuiruoto krepšininko visoje LKL, bet ir praradęs pagrindinį vidurio puolėją, neranda nieko, kas sustabdytų iš pažiūros vėjo pučiamą, tačiau kaip liūtas po krepšiais besikaunantį aukštąjį Utenos barzdočių. O ir pačių bene rimčiausias Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas, bent jau pirmose trejose rungtynėse, akivaizdu, geriau būtų sužaidęs virtualiame "Playstation" pasaulyje, nei šioje finalo serijoje. Tačiau didvyriai laimi karus, o finalinis akordas dar tik laukiamas.



Motyvacija, motyvacija ir dar kartą motyvacija... Šis žodis šiame sezone prie Klaipėdos klubo pavadinimo buvo minimas tarsi sinonimas. Ar tik ne dėl pernelyg ilgai užsitęsusių jos gyvybingumo apraiškų pastarosiomis dienomis kyla Damoklo kardas virš dabartinio klubo vedlio ir spaudoje mirga pranešimai apie galimą Kęstučio Kemzūros grįžimą į Lietuvą ir prisijungimo prie tolesnės Klaipėdos krepšinio istorijos kūrimo.

Verta pažymėti, kad šiais metais LKL krepšinio hierarchijos pamatai buvo sujudinti kaip niekada anksčiau. Iki šiol LKL atkrintamosiose varžybose pagrindinis klausimas buvo, kas taps čempionu: "Žalgiris" ar "Lietuvos rytas" ir kas laimės bronzą? Šiemet ir greičiausiai kasmet jau galima perfrazuoti: "Kas pateks į LKL finalą?". Taip, jau pernai metais po ilgos pertraukos neišvydome įprastos finalo serijos tarp Vilniaus ir Kauno krepšinio superklubų, tačiau dėl to kaltas ne Klaipėdos "Neptūnas", o čempionate egzistavusi procentinė pergalių pralaimėjimų sistema. Tačiau šiemetiniam Eurolygos naujokui iš Lietuvos LKL finale taip patiko, kad tai tapo postūmiu šiemet jau savarankiškai įprastą LKL dvivaldystę pakeisti į triumviratą. Panašu, kad kitąmet vienu pagrindinių "Neptūno" tikslų ir gali tapti tai, ko tik per plauką nepayko šiemet - savo jėgomis pakeisti "Lietuvos rytą" įprastame ir klasikiniu vadinamame LKL finale. Tačiau kas paneigs, kad šiemet tikresnė krepšinio klasika vyko pusfinalyje tarp Klaipėdos ir Vilniaus klubų, nei kad Didžiajame finale.

Grįžkime prie lemiamų Mažojo finalo rungtynių ir savojo favorito ieškojimo. Pergalės kaina: LKL bronza ir preliminari vieta kito sezono Europos Taurėje. Preliminari todėl, kad "Juventus" pergalės atveju dar reikėtų atitikti eilę keliamų reikalavimų dėl klubo biudžeto, arenos ir t.t. Ar šį sezoną savo sirgalius žavintis Utenos "Juventus" galėtų užtikrinti garbingą pasirodymą kito sezono Europos taurėje ir ilgalaikį savo sėkmingo produkto kūrimą? Gerbiant klubo krepšininkus, trenerius ir sirgalius, vertėtų atsakyti, kad galbūt ir taip. Tačiau infrastruktūra, tiek miesto, tiek pačios komandos galimybės sukurti ilgalaikį LKL triumviratą svertą sveria į kitą pusę. Nedalyvavimas kito sezono Europos taurėje greičiausiai verstų kaip reikiant sumažinti klubo biudžetą, kas lemtų tai, kad jau rugsėjo mėn. pabaigoje, prasidedant 23-iajam LKL sezonui, kiekvienas iš mūsų žinotume, kad nesvarbu, kas vyks eigoje, atomazga vistiek virs į klasikinį "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" finalą. Bet juk įdomiau kitaip, ar ne? Šio sezono atkrintamųjų varžybų "Neptūno" ir "Lietuvos ryto" pusfinalio serijos žiūrimumo reitingai atsako į šį klausimą teigiamai. Bet...tegul laimi stipriausi!





Skaitytojas Agnius AG



Video rekomendacijos: