R. Milašius: „Daug užsieniečių žaidėjų nori išvažiuoti“



Penktadienį posėdžiavusi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdyba priėmė sprendimą laikytis būtiniausių saugumo reikalavimų ir imtis visų atsargumo priemonių siekiant stabdyti COVID-19 viruso plitimą šalyje.

Pasaulinė sveikatos organizacija paskelbė pasaulinę naujojo koronaviruso pandemiją. LKL valdybos sprendimu, dėl nenugalimų jėgų (force majeure) aplinkybių 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionatas nutraukiamas ir galutinė komandų rikiuotė skelbiama pagal rezultatus po 24-ojo pirmenybių reguliariojo sezono turo.

27-ojo čempionato nugalėtoju skelbiamas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

„Manome, kad šis klausimas neišsispręs per 3–5 savaites, tai ilgas procesas. Negalime rizikuoti sveikatomis. Visi žinome, dėl ko priimtas spendimas – liga. Svarbiausia gyvybės, o mes esame lyga, kuri surenka daugiausiai auditorijos. Per vienas rungtynes gali būti nuo 1,5 iki 10 tūkstančių žmonių. Tuomet atsiranda galimybė tam virusui toliau plisti.



Be to, daug užsieniečių žaidėjų nori išvažiuoti“, - apie drastišką sprendimą kalbėjo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Keturioms LKL ekipoms iškilo problemų su treniruočių organizavimu. Klaipėdos, Utenos, Kėdainių ir Prienų arenos buvo uždarytos ir klubams nebuvo leista čia vykdyti treniruočių.

„Mūsų arena buvo paprasčiausiai uždaryta ir mes negalėjome įeiti bei tęsti treniruotes. Įsivaizduokite, atidėjimą dviems savaitėms. Mes nesitreniruojame arba tik krosą bėgiojame ir ateiname į rungtynes. Iš esmės SAM nutarimas žaisti be žiūrovų, švelniai tariant, netikęs, nes realiai neįmanoma to įvykdyti.

Užsieniečiai nori išvažiuoti, jie panikuoja. Aibė problemų, kurių nebeįmanoma išspręsti. O sveikata ir gyvybės yra prioritetas“, - pasakojo „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.






Krepsiniozinios.lt ir LKL.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: