Būsimasis LKL sezonas greičiausiai prasidės be žiūrovų, nežinia, kiek komandų žais („Neptūnas“ gali bankrutuoti)

28-asis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas startuos 2020-ųjų rugsėjo 19 d. Tačiau dėl koronaviruso pandemijos sukeltos ekonominės krizės sunku spėlioti, kiek klubų varžysis dėl medalių.



Šis sezonas dėl koronaviruso pandemijos buvo nutrauktas kovo 13 d. Galutinė komandų rikiuotė buvo patvirtinta pagal rezultatus po 24 turų. 27-ojo čempionato nugalėtoju buvo paskelbtas Kauno „Žalgiris“, vicečempionu – Vilniaus „Rytas“, trečiosios vietos laimėtoju – Panevėžio „Lietkabelis“.

Kaip Alfa.lt sakė balandžio 22 d. įkūrimo 27-ąjį gimtadienį minėjusios Lietuvos krepšinio lygos generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, taurės ir medaliai ekipoms bus įteikti per pirmas šių klubų namų rungtynes.

„Manau, kad realiausias variantas – naują sezoną komandos pradės žaisdamos be žiūrovų, o paskui jau ir šie prisijungs. Viskas priklausys nuo šalies Vyriausybės ketvirto karantino švelninimo etapo, kada bus leista organizuoti masinius renginius“, – sakė R. Brazauskas.


Remdamasis naujausiomis žiniomis iš Vokietijos, kur penki šios šalies aukščiausiosios lygos klubai pasiprašė žaisti žemesnėje lygoje, LKL generalinis direktorius nedrįso spėlioti, kiek komandų kitą sezoną žais LKL.

„Manau, kad visų šalies komandų biudžetai bus sumažėję, o ar visos sugebės išsilaikyti lygoje, nesu tikras“, – sakė pašnekovas.

Paklausus, ar lygos vadovybė, atsižvelgdama į sunkią ekonominę situaciją, neketina sumažinti reikalaujamą minimalų klubų biudžetą, R. Brazauskas atsakė: „Gali visko būti.“

Šį sezoną minimalus klubų biudžetas buvo 400 tūkst. eurų, o nuo 2020–2021 m. sezono jis sieks 600 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt šaltiniais, Klaipėdos „Neptūnas“ yra arti bankroto. Jų skolos auga, o ekipos savininko Sigito Ambrazevičiaus verslai po koronaviruso neteko daug pajamų.







Saulius Ramoška | Alfa.lt

Video rekomendacijos: