„Žalgiris“ neturi jokio „plano B“ dėl Š. Jasikevičiaus

Kai tik paaiškėjo, kad Stambulo "Fenerbahče" simboliu tapęs Željko Obradovičius palieka vyriausiojo trenerio postą, Turkijos žiniasklaida pradėjo trimituoti, kad rimčiausias kandidatas į jo vietą yra Kauno "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.



Pirmiausia turkai rašė, kad derybos su kauniečiu yra su teigiamais ženklais, vėliau paskelbė, kad Lietuvos čempionai turi planą "be Šaro".

Tačiau ne visa Turkijos žiniasklaida tiki, kad Š.Jasikevičius perims "Fenerbahče" vairą. Daugelis realesniais variantais mato vietinius strategus - Ertuglu Erdoganą iš Stambulo "Galatasaray", Ufuką Saricą iš Izmiro "Karšiyaka" ir Ž.Obradovičiaus asistentą Erdemą Caną.

Eurobasket.lt šaltinių duomenimis, "Žalgiris" neturi jokio turkų minėto "plano B" Š.Jasikevičiaus pakeitimui, nors pripažino, kad Turkijos klubas aktyviai vilioja pastaraisiais metais puikiai pasižymėjusį lietuvį specialistą.


Nuo 2016 metų prie "Žalgirio" vairo stovintis 44-erių strategas 5 kartu atvedė komandą prie Lietuvos čempionų titulo, užpernai užėmė trečią vietą Eurolygoje, pernai pateko į ketvirtfinalį, o šiemet, nepaisant tragiškos sezono pradžios, prieš nutraukiant turnyrą dėl koronaviruso pandemijos, stovėjo ant atkrintamųjų varžybų slenksčio.

Po praėjusio sezono Š.Jasikevičių, kaip ir kiekvieną vasarą, viliojo ne vienas Eurolygos klubas, buvo galimybė ir išvykti į NBA.

Šaro atsakymas po Eurolygos sezono pabaigos tuomet buvo gana aiškus: "Žinau, kur esu. Todėl visada pabrėžiu, kad bus labai sunku mane iš čia išspirti. Gal reikės spirti dviem kojomis pro duris."

Š.Jasikevičiaus sprendimą dėl "Fenerbahče turėtume išgirsti per artimiausias 3-4 dienas, bet tai dar gali nereikšti jo galutinio sprendimo likti "Žalgiryje".





Eurobasket.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: