Atvyks naujokas? „Žalgiris“ žvalgosi galimo pastiprinimo

Kauno „Žalgirio“ gretose išvykusį Edgarą Ulanovą vasarą pakeitė pasaulio čempionato vicečempionas Patricio Garino.



Tiesa, „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas atskleidė, kad dar prieš sudarant sutartį su puolėju žinojo, kad argentiniečio pasirodymo aikštelėje teks palaukti, tačiau nesitikėjo, kad krepšininko diagnozė bus tiek prastesnė, kad jo laukimas nusikels tiek ilgai.

11 mėnesių oficialių rungtynių po kryžminių kelio raiščių traumos nežaidęs argentinietis grįžo į aikštę praėjusį savaitgalį, bet ten rungtyniavo nedaug - tik 6 minutes ir taškų nepelnė. Po šio mačo krepšininkas vėl pajuto skausmus ir iškrito neribotam laikotarpiui.

„Patricio negali žaisti nei LKL, nei Eurolygoje bei nežinome, kada tiksliai jis galės grįžti į aikštelę. Kaip ir sakiau, jo situacija pablogėjo. Panašu, kad tai daugiau nei nedidelis žingsnis atgal“, - teigė „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris.


15min.lt praneša, kad „Žalgiris“ pradėjo žiūrėti į laisvųjų agentų turgų ir ieško krepšininko, kuris sustiprintų LKL čempionų gretas.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, „Žalgiris“ jau turi kelius variantus į lengvojo krašto puolėjo poziciją.

Ar naujasis žaidėjas būtų perkamas visam sezonui, ar trumpam, kol pasveiks P. Garino, nežinoma.

Verta paminėti, kad vasarą po medicininio patikrinimo, abi pusės persiderėjo dėl naujo kontrakto. Apie tai skaitykite čia.


Primename, kad P. Garino nuo 2017 m. rungtyniavo Ispanijoje, kur atstovavo Vitorijos „Baskonia“ komandai.

Rungtyniaudamas Vitorijos „Baskonia“ klube P.Garino Eurolygoje kasmet gerindavo savo statistinius rodiklius – per trejus metus jo aikštėje praleidžiamas minučių kiekis kilo nuo 15 iki 19, pelnomų taškų vidurkis nuo 4,5 iki 6,7, o atkovotų kamuolių vidurkis nuo 1,7 iki 3,5. Tiesa, 2019–2020 m. sezonas dėl patirtos kryžminių raiščių traumos naujajam žalgiriečiui baigėsi dar lapkričio mėnesį.

Ispanijos krepšinio čempionate P.Garino statistika iki traumos buvo dar solidesnė – 10,3 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: