„Šiaulių“ komandą papildė M. Lukauskis

Kelio į pirmąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse ieškančių „Šiaulių“ sudėtyje – pokyčiai. Dėl traumos praleidęs dvikovą Vilniuje su „Rytu“ ekipoje neberungtyniaus kapitono pareigas ėjęs Aurimas Urbonas. Sutartis su žaidėju buvo nutraukta abipusiu sutarimu.



Antrą sezoną Šiauliuose pradėjęs universalus krepšininkas naujajame čempionate Saulės miesto komandos marškinėlius vilkėjo ketveriose rungtynėse, kuriose vidutiniškai pelnė po 9,3 taško, atliko po 3,8 rez. perdavimo ir atkovojo po 2,3 kamuolio per rungtynes, aikštėje praleisdamas po beveik 28,5 minutės.

Klubas dėkoja Aurimui už darbą treniruotėse ir indėlį į komandos pergales bei linki sėkmės tolesnėje karjeroje.

A.Urboną komandoje pakeis čempioniškos patirties turintis Mindaugas Lukauskis. Su 198 cm ūgio veteranu pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.


Ilgametis Lietuvos krepšinio lygos krepšininkas, galintis žaisti tiek gynėjo, tiek puolėjo pozicijoje, praėjusiame sezone atstovavo Prienų „CBet“ ekipai.

Iki karantino pradžios Prienų ekipos gretose M.Lukauskis aikštelėje pasirodė 24 rungtynėse, kuriose vidutiniškai įmesdavo po 5,5 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rez. perdavimo.

„Tikime, kad visos permainos komandai bus į naudą. Vieną labiausiai mūsų komandoje patyrusių žaidėjų komandoje pakeis vienas labiausiai patyrusių žaidėjų visoje lygoje. O tokios patirties mums dabar reikia labiausiai. Taip pat mums reikia stiprinti gynybą, o Mindaugas yra perimtų kamuolių lygos rekordininkas. Daugiau apie mano bendravardį kalbėti nieko nereikia. Visi, bent kažkiek susipažinę su Lietuvos krepšiniu žino Lukauskio pavardę, žino, ko iš šio geležinio žmogaus galima tikėtis“, – permainas komandos sudėtyje komentavo klubo sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Artimiausias rungtynes „Šiauliai“ žais spalio 17 d. su „Lietkabeliu“ gimtajame M.Lukauskio mieste Panevėžyje.





LKL.lt

Video rekomendacijos: