D. Kairys prieš rungtynes su „Žalgiriu“: „Jie gerina savo žaidimą su kiekviena diena“

Roko Lukoševičiaus nuotr.

„Betsafe-LKL“ čempionate artėja kol kas svarbiausia sezono dvikova. Sekmadienį krepšinio gerbėjų akys kryps į pirmąjį šio sezono derbį tarp Vilniaus „Ryto“ ir Kauno „Žalgirio“.



Penktadienio pavakarę „Ryto“ klubas organizavo konferenciją žiniasklaidai per „Zoom“ platformą – taip buvo vengiama tiesioginio kontakto tarp klubo atstovų ir žurnalistų.

Čia „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys trumpai atsakė į žurnalistų klausimus.

- Kaip vertinate Kauno „Žalgirio“ komandos žaidimą?


– Jie gerina savo žaidimą su kiekviena diena, kiekvienomis rungtynėmis. Yra pakankamai disciplinuota ir puolime, ir gynyboje.

- Kokie pranašumai prieš varžovus?

- Sunku apie pranašumą kalbėti – pamatysime, ar jis apskritai yra, ar jis bus. Manau, kad dabar žaidėjai šiek tiek drąsesni, laisvesni, greičiau meta neįgydami to vadinamojo užtikrinto pranašumo prieš varžovą, kaip mes buvome įpratę matyti ankstesniame „Žalgiryje“.

- Kaip jums pavyko išnaudoti laisvą laiką iki rungtynių?

- Manau, kad pakankamai gerai dirbome, ir taktiškai, ir fiziškai, gavome papildomą poilsio dieną. Turėtume būti švieži ir energingi.

- Kokia Maurice`o Ndouro situacija?

- Mes jo laukiame. Negalime atsakyti, ar spės į FIBA Čempionų lygos startą, jo situaciją kasdien vertiname vis iš naujo.


- Kas šioje akistatoje bus svarbiau: gera gynyba ar geras puolimas?

- Vienareikšmiškai, tai yra susiję dalykai. Mūsų puolimas veikia nuo gynybos, o pastaroji yra tiek pat svarbi, kiek ir puolimas.

- Kalbama, kad jūsų ir Martino Schillerio žaidimo braižas yra panašus.


- Nepagalvojau apie tai.

Kova tarp Vilniaus ir Kauno sekmadienį „Siemens“ arenoje prasidės 17 val.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: