„Ryto Balsas“: Ar R. Boatrightas padės stabilizuoti „Ryto“ žaidimą? (Apklausa)

Aba-liga.com nuotr.

Vilniaus „Rytas“ rado pagrindinį komandos atakų organizatorių. Sostinės klubą papildė praėjusį sezoną Europos taurėje ir VTB Vieningoje lygoje žaidęs 27-erių Ryanas Boatrightas.



Po šios žinios pasisakyti nusprendė ir „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Ką gi, turime naujoką ir panašu atvykus jam pagaliau turėsime pilną komandą, kas leis trenerių štabui įrodyti iš kokio molio jie drėbti, nes pastarųjų savaičių rezultatai netenkina nė vieno Ryto fano.

Mes liksime ištikimi sau ir pabandysime jums trumpai pristatyti kokiais pliusais ir minusais labiausiai išsiskiria į komandą atvykstantis Ryan Boatright.


Privalumai

Didžiuliu greičiu pasižymintis įžaidėjas gali būti tikrą galvos skausmą varžovams keliantis greitajame puolime. Tiesa, ne pėsčias gynėjas ir poziciniame krepšinyje, kur gavęs užduotis kurti žaidimą, gali su jom puikiai tvarkytis. Turėdamas vieną iš privalumų gerai veržtis į abi puses, dėl gero aikštės matymo neturi bėdų nusimetant kamuolį laisviems komandos draugams. Taip pat dideliu privalumu galime įvardinti tai, kad gynėjas jau yra pažįstamas su Donaldu Kairiu, kas tikėkimės leis greitai rasti tarpusavio supratimą ir išpildyti trenerio idėjas aikštelėje. Žaidėjas jau turi sukaupęs nemažą žaidimo Europoje patirtį, bet vertėtų pažymėti, kad nėra žaidęs itin aukštame lygyje, o bandymas 2019 įsitvirtinti Unicaja ekipoje nenusisekė ir gynėjas grįžo į Cedevita ekipą, su kuria 2017 buvo tapęs Kroatijos krepšinio lygos čempionu ir atsiėmęs Finalų MVP apdovanojimą. Tiesa, tame pačiame sezone Eurocup Ryan Boatright varžovams atseikėdavo beveik po 18 taškų per rungtynes. Taip pat vertėtų paminėti, kad RB yra kiek stabilesnis metikas negu išvykęs D. Jackson.

Trūkumai

Na nereikia būti mokslų daktarų, kad suprastum, jog 180 cm ūgio krepšininkas nebus pats geriausiai besiginantis žaidėjas. Akivaizdu, kad tokios fizinės savybės, sukelia daug bėdų asmeninėje gynyboje prieš stipresnius ir aukštesnius varžovus. Reikia tikėtis, kad patirtis Europoje leis žinoti savo vietą komandinėje gynyboje ir RB netruks suprasti elementarių dalykų, kurių vis dar tikimės iš kai kurių ekipoje žaidžiančių krepšininkų.

Galime suprasti, kad Donaldas Kairys norėdamas išvengti rizikos ir siekdamas iki minimumo sutrumpinti adaptacijos laiką renkasi jau sau žinomą variantą. Belieka tikėtis, kad mums neteks nusivilti“, - rašė „Ryto Balsas“.



Kaip manote, ar naujasis žaidėjas padės stabilizuoti „Ryto“ žaidimą?






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: