Nukraujavę, bet pasiduoti nenusiteikę: „Ryto“ laukia sunki išvyka pas šalies čempionus

Didžiosios metų šventės artėja vis arčiau, o dar viena šventė laukia ir šalies krepšinio sirgalių – jau sekmadienį „Betsafe-LKL“ čempionate santykius aiškinsis du šalies grandai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“.



Tiesioginę rungtynių transliaciją iš Kauno nuo 17 valandos kviečiame stebėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Tai bus antrasis šių komandų sezono susitikimas. Pirmąjį, Vilniuje vykusį spalio mėnesio pabaigoje, 84:72 laimėjo žalgiriečiai.

Tiesa, du kėlinius Donaldo Kairio auklėtiniai iš esmės diktavo sąlygas rungtynėse, tačiau po pertraukos čempionai perėmė iniciatyvą į savo rankas, nurūko į priekį ir atgal nebesižvalgė.


Nuo to laiko „Rytas“ LKL sužaidė tris susitikimus, per kuriuos iškovojo vieną pergalę. Verta paminėti, jog vilniečiai ant parketo nebuvo nuo pat lapkričio mėnesio vidurio, kai Utenoje 100:79 susitvarkė su Utenos „Juventus“.

Negana žaidybinės praktikos pastaruoju metu nebuvimo, sostinės klubas sekmadienį į aikštelę žengs ryškiai nukraujavęs – dėl traumų žaisti negalės komandos kapitonas Arnas Butkevičius, Rokas Gustys bei Andrew Goudelockas, į Lietuvą taip pat dar nėra grįžęs koronavirusu užsikrėtęs Maurice`as Ndouras, vis dar nerungtyniaus ir ekipos naujokas Ryanas Boatrightas.

Komandos Kaune laukia neabejotinai sunkus iššūkis, tačiau, kaip anksčiau interviu LKL.lt minėjo A. Butkevičius, po tokių rungtynių svarbiausia žinoti, kad kiekvienas žaidėjas atidavė viską, ką gali.

„Viskas susideda į tašką turnyro lentelėje. Kaip rungtynės vyko, niekas neprisimins, visi prisimins tik tai, kas tas rungtynes laimėjo. Tai visų pirma mums svarbiausia iškovoti pergalę, bet kiekvienas po rungtynių pats puikiai supranta, ar dvikovoje atidavė visą save, ar ne. Jei žinai, kad padarei viską, ką galėjai, tai net ir pralaimėjus kartais pernelyg savęs negrauži. Bet jei žinai, kad rungtynėse nepalikai viso savęs, tada tas pralaimėjimas kerta dar labiau“, – LKL.lt sakė ekipos kapitonas.

Jei „Rytui“ pavyktų Kaune iškovoti pergalę, jie su žalgiriečiais susilygintų jų skaičiumi – abi komandos savo sąskaitose turėtų po aštuonis laimėjimus. Tiesa, kauniečiai kol kas yra sužaidę dviem rungtynėmis mažiau.

Tiesa, jei Vilniaus klubas pastaruoju metu rungtynių neturėjo, tai žalgiriečiai žaidė be pertraukų – jų laukė mačai tiek Eurolygoje, tiek ir Lietuvos čempionate.

Priešingai – jų dabar laukia itin įtemptas tvarkaraštis. Penktadienį kauniečiai sužaidė su „Barcelona“, sekmadienį teks rungtis su „Rytu“, antradienį numatytos atkeltos LKL rungtynės Kėdainiuose su vietos „Nevėžiu-Optibet“, o penktadienį – skrydis į Graikiją ir susitikimas su Atėnų „Panathinaikos“.


Nors Europos varžybose žalgiriečiai kol kas stringa, tačiau apie tai galvoti laiko nėra. Apie tai po penktadienio rungtynių kalbėjo ir Kauno ekipos gynėjas Rokas Jokubaitis.

„Aišku, tie pralaimėjimai nėra maloniausias dalykas. Visgi šį mėnesį laukia daug rungtynių, todėl nėra laiko apie tai galvoti.

Turėsime pamiršti šias rungtynes ir ruoštis Vilniaus „Rytui“. Žinoma, į Eurolygą koncentruojamės labiausiai, todėl dėl pralaimėjimų liūdime, bet tikrai nepalūžtame“, – spaudos konferencijoje tada pasakojo krepšininkas.


Kauno klubas vietinėse pirmenybėse įprastai naudoja platesnę rotaciją, o tai gali reikšti ir tai, kad galimybę sužaisti prieš buvusią savo komandą gaus ir Kauno ekipos naujokas Marekas Blaževičius.

Pirmose tarpusavio rungtynėse krepšininkas nežaidė, o apskritai jo rodikliai per tris kol kas sužaistas rungtynes siekia vidutiniškai 7,7 taško, 4,3 atkovoto kamuolio bei 7,7 naudingumo balo per rungtynes.

„Betsafe-LKL“ titulinis rėmėjas šio mačo favoritais laiko „Žalgirį“ ir jam priskiria beveik 86 procentų tikimybę iškovoti pergalę.


Tai bus vienintelės sekmadienio rungtynės, tačiau dar du susitikimai bus žaidžiami šeštadienį.

Pirmame iš jų pagreitį įgaunantis Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas namuose priims „Šiaulius“.

Antano Sireikos auklėtiniai šiuo metu turnyre yra iškovoję dvi pergales paeiliui, tačiau, „Betsafe“ teigimu, ši jų serija nutrūks šeštadienį – Pasvalio ekipos galimybės laimėti įvertintos 79 procentais.


Ar šeimininkai patvirtins prognozes, sužinoti galėsite nuo 17 valandos stebėdami rungtynes per LKL.lt.

Kitame šeštadienio mūšyje į LKL varžybas po 42 dienų pertraukos sugrįš koronavirusą įveikęs Panevėžio „Lietkabelis“. Nenado Čanako auklėtinių laukia išvyka į pajūrį ir mūšis su Klaipėdos „Neptūnu“.

Susitikimą nuo 17 valandos rodys BTV kanalas ir LKL.lt, o favoritais yra laikomi panevėžiečiai (72,8 proc.).


Verta paminėti ir tai, kad kitą savaitę bus sužaisti net keturi iš anksčiau atkelti susitikimai, visus juos galėsite stebėti per LKL.lt.

Antradienį 18 valandą Pasvalyje žais „Pieno žvaigždės“ ir „Neptūnas“, 18.30 Kėdainiuose „Nevėžis-Optibet“ priims Kauno „Žalgirį“, o 19 valandą Šiauliuose startuos susitikimas tarp šeimininkų bei Utenos „Juventus“ komandų.

Vienas mačas bus žaidžiamas ir trečiadienį – jame Alytaus „Dzūkija“ priims Prienų „CBet“, šios rungtynės startuos 18.30 val.





LKL.lt

Video rekomendacijos: