„Ryto Balsas“ apie K. Bensoną: „Didžiausias klausimas, kaip jam seksis adaptuotis tokiame lygyje“

FIBA nuotr.

Vilniaus „Ryto“ komandą papildė patyręs 211 cm ūgio vidurio puolėjas Keithas Bensonas. 32 metų amerikietis sustiprins sostinės klubo išretėjusią aukštaūgių grandį, kuomet dėl traumos ilgam iš rikiuotės iškrito Rokas Gustys.



K.Bensonas į Lietuvą atvyks vos tik bus sutvarkyti visi privalomi dokumentai. Naujokas gerai pažįstamas „Ryto“ vyr. treneriui. 2013-2014 m. sezone amerikietis žaidė D.Kairio vadovaujamoje Minsko „Cmoki“ ekipoje bei VTB čempionate pelnydavo po 15,6 taško ir atkovodavo po 7,7 kamuolio.

Apie naujoką pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Pagaliau turime dar vieną papildymą priekinėje linijoje. Iki sezono pabaigos iškritusį Roką Gustį bent artimiausius kelis mėnesius pakeis 32-ejų amerikietis Keithas Bensonas. Pabandysime kiek supažindinti su ekipos naujoku ir trumpai apžvelgti kas atvyksta į Vilnių.


Trumpai apie žaidėją

Į Vilnių atvyksta tikras keliauninkas. Per karjerą Keithas Bensonas pažaidė beveik visuose įmanomuose pasaulio kraštuose – Japonija, Kinija, Australija, Saudo Arabija, G lyga, bandymas įsitvirtinti NBA. Europoje šis 2,11 metro vidurio puolėjas žaidė taip pat net 6-iose šalyse, o ko gero labiausiai išskirti reikėtų 3 iš jų. Sėkmingiausią savo sezoną Europoje amerikietis sužaidė būtent ten, kur jį treniravo Donaldas Kairys. 2013/2014 metų sezone Minsko Tsmoki ekipoje Keithas Bensonas VTB lygoje rinkdavo po 15,6 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio. Sekantį sezoną amerikietis atvyko į Klaipėdos Neptūną, kuriame įsitvirtinti nepavyko. O taip pat geras sezonas buvo 2018/2019 metais, kai vilkėdamas Bremerhavo Eisbaren marškinėlius Vokietijos Bundeslygoje rinkdavo po 11,8 taško ir 7,4 atkovoto kamuolio.

Žaidimo stilius

Pirmiausia, sunku pasakyti kokios fizinės formos atvyksta šis amerikietis, nes nuo kovo mėnesio neturėjo žaidybinės praktikos. Tikėkimės netinginiavo (nors savo IG paskyroje dažnai įkeldavo turinio iš sporto salės) ir galės iškart duoti naudos, ten kur jos gali duoti daugiausiai. Derėtų išskirti šio krepšininko mobilumą gynyboje, dėl gana greitų kojų vidurio puolėjas yra pajėgus „atstovėti“ susikeitus dengiamaisiais, o ilgos rankos leidžia būti naudingu ginantis ir 1 prieš 1 situacijose po krepšiu. Tiesa, fizinės jėgos trūkumas taip pat yra matomas ir prieš tvirtesnius centrus gali kilti problemų. Puolime didžiausias ginklas yra 2 prieš 2 žaidimas, kuriame Keithas išnaudoja savo greitas kojas ir moka gerai leistis žemyn po užtvarų. Tritaškių savo žaidimo arsenale beveik nenaudoja, nors nėra tas centras, kur negali jų išmesti, tad visiškai palikti laisvo tikrai negalima. Užtat dažnai mėgsta vidutinio nuotolio metimus, kuriuos meta tikrai neblogu procentu. O ko gero didžiausias klausimas, kaip Keithui seksis adaptuotis tokiame lygyje.

All in all, turėtų būti kažkas panašaus į Chrisą McCullough. Tereikia tikėtis, kad ras kur pavalgyti ir susitvarkys su laiko skirtumu“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt ir RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: