„Ryto“ vairą perėmęs G. Žibėnas: „Mums reikia atletiškų žaidėjų“ (VIDEO)

Vilniaus „Ryto“ ekipa šiuo metu išgyvena nemažas permainas. Iš vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Donalas Kairys, o jį pakeitė asistentu ligi šiol buvęs Giedrius Žibėnas.



36 metų specialistas bendraudamas su komandos sirgaliais pasidalijo mintimis apie ekipos potencialą ir galimą pastiprinimą.

„Po mačo su „Juventus“ iš pradžių į VIP ložę buvo pakviestas Donaldas Kairys, kuris susitiko su vadovais. Donaldui grįžus, buvau pakviestas aš ir Georgijus Dedas. Aptarėme galimybes tęsti darbus, nes žinome komandą iš vidaus. Norime išlaikyti tęstinumą, įvedant tam tikrus pokyčius.

Dėl žaidėjų braižo – viskas yra aišku. Mums reikia atletiškų žaidėjų. Ne paslaptis, jog mūsų komandoje pagrindiniai taškų rinkėjai nėra patys geriausi gynyboje žaidėjai. Todėl, jei kalbame apie aukštaūgius, ieškome tų, kurie yra mobilesni, platesnių pečių, gebantys gintis bet kuria gynybos sistema, kurie gali prisitaikyti prie komandos.


Jei kalbame apie gynėjų liniją, tai naujokas turėtų atstovėti varžovų žaidimą ant ūselio, taip pat 1 prieš 1 ir nulemti rungtynių likimą gynybine prasme. Aišku, tų sprendimų dabar daug, variantų yra nemažai, kalbamės su klubu, vadyba, tikrai negaliu spekuliuoti, nes sprendimo dar nėra.

Kalbant apie motyvacija, tai daugelis mūsų komandos žaidėjų yra savo jėgų žydėjime, jų karjera yra priešakyje ir mes negalime, atėjus juodai dienai, sustoti ir nebežaisti. Bandysime žaidėjams grąžinti aistrą“, - pasakojo specialistas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: