„Ryto Balsas“: „Kovingumas ir emocijos buvo tokio lygio, kokio šį sezoną dar neteko matyti“

Po skaudaus smūgio Citadele Karaliaus Mindaugo taurėje Vilniaus „Ryto“ (10/5) komanda pasigerino nuotaiką Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mače, kur namuose 95:83 (26:20, 16:20, 31:17, 22:26) palaužė Klaipėdos „Neptūną“ (5/11).



Šis susitikimas „Rytui“ buvo pirmasis po permainų trenerių štabe – šiuo metu prie klubo vairo stovi prieš tai asistentu dirbęs Giedrius Žibėnas, nors debiutuoti „Betsafe-LKL“ jis jau buvo spėjęs, kai pavadavo Donaldą Kairį.  

Vilniečiams tai trečia iš eilės pergalė „Betsafe-LKL“, jie išsaugo trečią poziciją turnyro lentelėje.

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Taip, tai buvo tik eilinės LKL rungtynės prieš toli gražu ne patį pajėgiausią varžovą, tačiau...

Tačiau tai, ką šiandien aikštėje parodė Ryto krepšininkai, negali nežavėti. Kovingumas, emocijos ir vienas kito palaikymas buvo tokio lygio, kokio šį sezoną tikriausiai dar neteko matyti. Arnas Butkevičius nuo pat pirmųjų minučių davė teigiamą toną Ryto žaidimui, kurio nenumušė ir jau eilinė komandos žaidėjo trauma šiame sezone. Linkime Martynui sveikatos.

Taip, komandinė gynyba vis dar buvo labai skylėta ir varžovai dažnai susikurdavo laisvus metimus perimetre arba stengdavosi pasinaudoti ūgio persvara po krepšiu, tačiau komandinių veiksmų, kurie dar turi būti atidirbti treniruočių metu trūkumą, atpirkdavo žaidėjų noras. Agresyvumas puolime ir kamuolio judėjimas nuteikė pozityviai.

Giedrius Žibėnas sugebėjo pasiekti žaidėjų širdis ir sutelkti juos kovai, o trenerio lankstumą parodo ir gebėjimas prisitaikyti prie kintančios situacijos, kai praradus Echodą dažnai buvo naudojamas itin žemas ir mobilus penketas su Butkevičiumi centro pozicijoje. Gytis Radzevičius, Dovis Bičkauskis, Augustas Marčiulionis, Arnas Butkevičius ir net tas pats Ryanas Boatrightas sužaidė, ko gero, geriausias savo rungtynes šiame sezone, taip parodydami, jog potencialo ši komanda atsispirti nuo dugno dar turi.

Tai tik mažas žingsnis pirmyn, ir dar tikrai anksti girti žaidėjus ir trenerį, tik maža teigiama emocija šiame niūriame sezone, tačiau reikia tikėti, kad su įvykusiomis permainomis ateis naujas, pozityvesnis etapas, vėl leisiantis vilniečiams patikėti savo komanda. Sporte būna visko - bus pergalių, bus ir pralaimėjimų, bet nepaisant rezultatų, kokie jie bebūtų, jei komandos pastangos ir atsidavimas trims gražiausioms spalvoms bus toks, kaip šiandien, vilniečiai visada su pagarba galės paploti komandai po rungtynių“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: