„Žalgirį“ vasarą paliks trys legionieriai, o dėl dar vieno - klaustukas

„Žalgirį“ vasarą paliks trys legionieriai, o dėl dar vieno - klaustukas

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ jau nusprendė ir savo ateitį oficialiai patikėjo treneriui Kaziui Maksvyčiui bei davė startą prasidedantiems tarpsezonio darbams.



Pirmiausias naujo trenerio darbas - atsikratyti nereikalingais žaidėjais.

Šiuo metu jau aišku, kad vasarą „Žalgirio“ gretas paliks bent trys legionieriai. Tai - Janis Strelniekas, Nielsas Giffey ir Tai Websteris.

Taip pat nėra aišku, ar vasarą „Žalgiryje“ liks aukštaūgis Joshas Nebo. Dėl šio žaidėjo ateities bus nuspręsta šiek tiek vėliau - po sezono.

Primename, kad garantuotas sutartis kitam sezonui turi Edgaras Ulanovas, Lukas Lekavičius, Mantas Kalnietis, Karolis Lukošiūnas ir Tyleris Cavanaugh.



Praėjusią vasarą J. Strelniekas su LKL čempionais sudarė vienerių metų kontraktą.

Krepsiniozinios.lt žiniomis, J. Strelniekas nėra kito sezono „Žalgirio“ planuose ir klubas neplanuoja siūlyti naujo kontrakto latviui.

Tuo metu „Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje J. Strelniekas šį sezoną gauna apie 400 tūkst. eurų.

32 metų 191 cm ūgio gynėjas šį sezoną Eurolygoje sužaidė 23 rungtynes, iš kurių 22 pradėjo komandos starto penkete, vidutiniškai renka po 6,5 taško, atkovoja po 1,7 kamuolio, atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 5,6 naudingumo balo statistiką.

Kitas žaidėjas, kuris vasarą atsisveikins su „Žalgirio“ ekipa yra Tai Websteris. Zelandietis į LKL čempionų gretas atvyko lapkričio mėnesį, kai pakeitė Kaune nepritapusį Emmanuelį Mudiay.

T. Websteris su žalgiriečiais sudarė kontraktą iki sezono pabaigos.

„Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje T. Websteris gauna tarp 100 ir 150 tūkst. eurų per sezoną.


26 metų 193 cm ūgio linksmasis legionierius šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 12 minučių įmeta po 4 taškus, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 1,9 naudingumo balo statistiką.

Tuo tarpu N. Giffey į Kauną atvyko praėjusią vasarą ir su LKL čempionais pasirašė kontraktą pagal formulę „1+1“.

LKL čempionai neplanuoja aktyvuoti „pliuso“ jo sutartyje.


Puolėjas sunkiai pritapo prie naujos komandos ir šį sezoną Eurolygoje 31 metų N. Giffey vidutiniškai per 16 minučių pelnydavo po 5,6 taško, atkovodavo po 2,7 kamuolio bei rinkdavo po 5,1 naudingumo balo.

„Basket Overtime“ informuoja, kad „Žalgirio“ ekipoje vokietis šį sezoną uždirbs apie 300 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: