Solidi suma: M. Kalniečio atlyginimas - vienas solidžiausių tarp „Žalgirio“ lietuvių

Solidi suma: M. Kalniečio atlyginimas - vienas solidžiausių tarp „Žalgirio“ lietuvių

Zalgiris.lt nuotr.

2021 metų vasarą į Kauno „Žalgirio“ gretas sugrįžęs Mantas Kalnietis liko tituluočiausioje LKL komandoje, o jo sutartis galioja iki 2022-23 m. sezono pabaigos.



36 metų 196 cm ūgio M. Kalnietis šį sezoną LKL čempionate vidutiniškai per 17 minučių pelno po 4,8 taško, atkovoja po 2,4 kamuolio, atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus ir renka po 8 naudingumo balus.

Tuo metu Eurolygoje Veteranas šį sezoną sužaidė vos 12 minučių ir taškų nepelnė.

Taip pat ima aiškėti šio sezono M. Kalniečio atlyginimas, kuris bus didesnis, nei praėjusį sezoną.


„Basket Overtime“ informuoja, kad veteranas šį sezną gaus apie 280 tūkst. eurų.

Verta paminėti, jog žalgiriečio atlyginimas yra vienas solidžiausių tarp visų „Žalgirio“ komandoje rungtyniaujančių lietuvių.

Praėjusį sezoną M. Kalnietis uždirbo apie 230 tūkst. eurų.

M. Kalniečio dabartinė rinkos vertė šiuo metu yra vos 150 tūkst. eurų.

Savo profesionalaus krepšininko karjerą M.Kalnietis 2006-aisiais pradėjo Kaune ir komandoje praleido šešerius metus. 2012 m. įžaidėjas išvyko į Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandą, su kuria iškovojo Europos taurę. M.Kalnietis 2015 m. buvo sugrįžęs į Kauną, vėliau rungtyniavo Milano „Emporio Armani“ bei Vilerbano ASVEL klubuose, o nuo 2019-ųjų vėl vilkėjo „Lokomotiv-Kuban“ ekipos marškinėlius.

Su „Žalgiriu“ gynėjas yra keturis kartus tapęs LKL ir BBL nugalėtoju bei dukart iškovojęs LKF taurę, o rungtyniaudamas užsienyje triumfavęs Europos taurėje, po kartą laimėjęs Italijos ir Prancūzijos čempionatus bei taures ir dukart iškovojęs Italijos Supertaurę.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: