„Žalgirio“ rūbinės užkulisiai – tradicijos dėl komandos logotipo ir „kaimynai“

„Žalgirio“ rūbinės užkulisiai – tradicijos dėl komandos logotipo ir „kaimynai“

Nuo 2011 m. „Žalgirio“ arenoje įsikūrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai komandos rūbinę drąsiai gali pavadinti savo antraisiais namais. Čia krepšininkai pradeda prieštreniruotinę rutiną, treniruojasi ir atsigauna po krūvių.



Specialiai „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriams geriau susipažinti su žaliai baltų rūbinės gyvenimu ir tradicijomis padėjo komandos gynėjas Tomas Dimša, trumpam tapęs gidu.

Turo po rūbinę pradžioje žalgirietis trumpam sugrįžo į prisiminimus – kaunietis dar prieš 9 metus žaidė „Žalgiryje“ ir jau tada susipažino su komandos virtuve iš arti.

„Anksčiau rūbinėje buvo kitokios spintelės. Sėdėjau maždaug ten, kur dabar sėdi Dovydas ir Karolis. Dabar persikėliau arčiau Luko. Vienas mano rūbinės kaimynas per garsus, kitas – išvis nešneka. Iš tikrųjų, viskas gerai“, – šypsojosi T.Dimša.


Komandos rūbinė turi savo nerašytų taisyklių. Ant kiliminės dangos pavaizduoto klubo logotipo užminti negalima. Žalgiriečiai, padarę tokį nusižengimą yra pažymimi specialioje lentoje, ant kurios galima patekti ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, pavėlavus į treniruotę.

„Žurnalistai dažniausiai užlipa ant logotipo. Reikia labai atsargiai. Kam jau taip nutinka, tas keliauja „ant lentos“, – apie komandos tradicijas ir bausmes už jų nesilaikymą kalbėjo T.Dimša.

Viso videoklipo metu T.Dimša aprodė ir treniruoklių salę, procedūrinį ir fizinio rengimo trenerių kabinetus bei kitas vietas.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: