Karo paveikslas nepagražintoje dokumentikoje apie „Wolves“ humanitarinę misiją Ukrainoje

Karo paveikslas nepagražintoje dokumentikoje apie „Wolves“ humanitarinę misiją Ukrainoje

BcWolves nuotr.

BC „Wolves“ krepšinio klubas drauge su Rimanto Kaukėno paramos fondu pristato trumpametražę dokumentiką, kuria siekiama parodyti Lietuvos žmonėms realią karo sąlygomis palei fronto liniją gyvenančių ukrainiečių situaciją.



Dokumentikoje užfiksuoti vaizdai iš trečiosios klubo drauge su partneriais įgyvendintos humanitarinės misijos, į kurią buvo nuvykta šių metų sausio pradžioje.

Jos metu karo zonoje gyvenantiems žmonėms ir kariams fronte buvo nugabentos krosnelės, generatoriai, įtampos konverteriai, maskuojanti apranga, dronai, medicininė įranga.

Kalbinti vietos gyventojai neslėpė, kad humanitarinė pagalba yra gyvybiškai svarbi, be jos išgyventi atšiaurias oro sąlygas likusiems savo gimtose vietose ukrainiečiams būtų neįmanoma.




Misijos metu planuota gyvybiškai reikalingus daiktus pristatyti į Bachmuto, Soledaro bei Chersono miestus ir jų apylinkes, tačiau jai įpusėjus teko keisti numatytą planą, nes kroviniui atvykus į Ukrainą, karinė situacija Soledare tapo kritine, kai jį apsupo Ukrainą niokojančios Rusijos pajėgos.

Dnipro miesto ligoninei buvo pristatyta Lietuvos medikų nupirkta ir padovanota labai trūkstama chirurginė-ortopedinė įranga. Deja, bet vietos medikams ją teko panaudoti jau kitą dieną, kai Rusijos raketa smogė daugiabučiui gyvenamajam namui.

„Parodyti mūsų šalies žmonėms realią situaciją karo apimtoje Ukrainoje yra nepaprastai svarbu. Šią dokumentiką nusprendėme pristatyti būtent vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Džiaugiamės galėdami ją švęsti būdami laisvi ir raginame visus tautiečius prisidėti prie pagalbos mūsų broliams ir seserims ukrainiečiams. Laisvę reikia ginti bet kokiomis priemonėmis, todėl turime visomis išgalėmis padėti tiems, kurie aukodami savo gyvybes padeda mums jos neprarasti“, - tautiečius ragina vienas misijos organizatorių ir dalyvių, „Wolves“ komandos fanų įsitraukimo projektų vadovas Pavelas Kovtunec.

Šį mėnesį įgyvendinta ketvirtoji humanitarinė misija. Jos metu į karo apimto Chersono miesą ir apylinkes buvo nugabenantos 25 tonos negendančių maisto produktų.

„Wolves“ krepšinio klubas dėkoja prie misijų prisidėjusioms bendrovėms „Manvesta“, „AVIS Lithuania“, „BGS RAIL“, taip pat Rimanto Kaukėno paramos fondui, organizacijai „Vakarų Istorijos Fondas“, Lietuvos medikų bendruominei, klubo ambasadoriams broliams Lavrinovičiams ir kt.

BcWolve.com

Video rekomendacijos: