T. Sabonis apie naujoko paieškas: „Norėtųsi fiziškesnio ir atletiškesnio žaidėjo“ (VIDEO)

T. Sabonis apie naujoko paieškas: „Norėtųsi fiziškesnio ir atletiškesnio žaidėjo“ (VIDEO)

LKL nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau šį ketvirtadienį pradeda kovas Eurolygoje. Žalgiriečiai pirmojo turo dvikovoje Bolonijoje susitiks su vietos „Virtus“ klubu.



Prieš pakylant Eurolygos sezono uždangai, „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtoje tinklalaidėje apsilankė žalgiriečių trenerių štabo narys Tautvydas Sabonis, kuris kartu su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku kalbėjosi apie žalgiriečių žaidimą, Igno Brazdeikio išvykimą ir naująjį Eurolygos sezoną.

„Jaudulys yra, bet jis geras, nes netrukus prasidės rimti išbandymai. Eurolygos krepšinis visai kitoks. Laukiame, dirbame ir žiūrėsime, kas bus, – tvirtino specialistas. – Turėjome dvejas pastarąsias LKL rungtynes, jos nebuvo geros. Ištraukėme jas rungtynių pabaigose. Turime būti labiau susikaupę. Ypač dabar, kai ketvirtadienį žaisime su „Virtus“. Tai bus labai rimtas susitikimas.“

„Žalgiris Insider“ tinklalaidėje T.Sabonis papasakojo ir apie įvykusį pasikeitimą komandos sudėtyje – Igno Brazdeikio išvykimą į Pirėjo „Olympiacos“ klubą.


„Be abejo, daug tikėjomės iš Igno šį sezoną. Praėjusiame sezone jis žaidė neblogai, vasarą gerai pasirodė rinktinėje. Planas buvo žaisti su juo. Turnyre Kipre žaidėme be jo. Bandėme įvairias žaidėjų rotacijas. Faktas, kad dabar turime vienu fizišku ir atletišku žaidėju mažiau. Be abejo, kad planas pasikeičia, bet toks mūsų darbas. Kartais kaip sakoma „ryklys suvalgo mažesnę žuvį“. Ką padarysi, žiūrime toliau, ieškome variantų ir tikime tais 12 žaidėjų, kuriuos turime“, – teigė treneris.

Naujoko ieškantys žalgiriečiai turi aiškius kriterijus, kuriais vadovaudamiesi žaidėjų rinkoje dairosi galimo komandos papildymo.

„Pagrindinis dalykas – vertybės ir charakteris, kurių norime iš naujoko. Jis turi būti 2–3 pozicijų žaidėjas. Šiose pozicijose galėjo žaisti ir Ignas. Būdavo, kad jis žaisdavo viename penkete ir su Ule bei Arnu. Tai duodavo solidumą ir ūgį sudėtyje, todėl ir dabar norėtųsi fiziškesnio ir atletiškesnio žaidėjo. Vėlgi, rinka yra rinka, reikia derintis prie ko mes galime, kas yra rinkoje. Jeigu būtų viskas įvykę prieš mėnesį, galbūt viskas būtų susidėlioję kitaip, dabar turime tokią situaciją“, – aiškino T.Sabonis.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: