Aiškėja pirmieji du „Žalgirio“ pasirinkimai, kurių nepavyko prisikviesti

Aiškėja pirmieji du „Žalgirio“ pasirinkimai, kurių nepavyko prisikviesti

Zalgiris, Milano Olimpia, FIBA nuotr.

Kauno „Žalgirio“ ekipa toliau intensyviai ieško pamainos išvykusiam Ignui Brazdeikiui, kuris apsivilko Pirėjo „Olympiacos“ komandos marškinėlius.



LKL čempionai naujoką tikisi surasti iki lapkričio 1 d.

Apie naujoko paieškas sekmadienį po LKL mačo mintimis pasidalijo ir „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis, kuris atskleidė, kad nepavyko prisikviesti pirmų variantų.

„Kalbant apie naujoko paieškas, tai greita paieška baigėsi, kadangi užsidarė galimas Eurolygos žaidėjų perėjimas iš vienos komandos į kitą. Greitasis variantas nepavyko, o dabar ieškosime tol, kol rasime gerą žaidėją. Gali būti greitai, bet gali ir užsitęsti. Norime rimto ir gero žaidėjo“, - kalbėjo specialistas.


Praėjus šiek tiek laiko, aiškėja žaidėjai, kurie domino „Žalgirio“ klubą.

Italijos krepšinio apžvalgininkas skelbia, jog „Žalgirio“ akiratyje buvo du legionieriai - Milano „Emporio Armani“ gynėjas Devonas Hallas ir Bolonijos „Virtus“ narys Gabrielis Lundbergas.   

Tiesa, Krepsiniozinios.lt šaltiniai šios informacijos nepatvirtino.

D. Hallas „Emporio Armani“ marškinėlius vilki nuo 2021 metų, o jo kontraktas su Milano ekipa galioja iki 2024 m. vasaros.

28 metų 196 cm ūgio amerikietis praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 30 minučių pelnydavo po 7,8 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 7,3 naudingumo balo.

Tuo metu G. Lundbergas į „Virtus“ atvyko 2022 metais, o jo kontraktas galioja iki 2023-2024 m. sezono pabaigos.

Vasarą danas buvo arti to, kad būtų palikęs Bolonijos ekipos gretas, tačiau naujasis „Virtus“ strategas Luca Banchi nusprendė pasilikti krepšininką.


28 metų 193 cm ūgio G. Lundbergas praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 21 minutę įmesdavo po 8 taškus, sugriebdavo po 2,2 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus bei rinkdavo po 8,3 naudingumo balo.

Anksčiau rašėme, kad „Žalgirio“ akiratyje yra Austinas Hollinsas, Klemenas Prepeličius, Darrunas Hilliardas bei Cory Higginsas.



Primename, kad „Žalgiris“ už I. Brazdeikį sulaukė 500 tūkst. eurų išpirkos.

Tuo metu I. Brazdeikis „Žalgirio“ ekipoje šį sezoną turėjo uždirbti apie 800 tūkst. eurų.

Tiesa, krepšininkas dar už pusę mėnesio turėtų sulaukti atlyginimo ir iš LKL čempionų, kurios suma - 40/50 tūkst. eurų.


Tai reiškia, kad naujam žaidėjui „Žalgiris“ gali skirti apie 1 mln. 250 tūkst. eurų.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: