Š. Jasikevičius: „Krepšinis yra 24 valandų darbas“ (VIDEO)

Š. Jasikevičius: „Krepšinis yra 24 valandų darbas“ (VIDEO)

Stambulo „Fenerbahče“ ekipos vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius prieš Eurolygos atkrintamąsias pasidalijo mintimis apie trenerio darbą.



Primename, kad ketvirtfinalyje „Fenerbahče“ kovos su „Monaco“ ekipa.

„Patys svarbiausi dalykai krepšinyje yra tie, kurie yra svarbiausi ir gyvenime. Krepšinis yra 24 valandų darbas. Neįtikėtinai svarbu yra rūpintis savimi, savo kūnu. Svarbiausias dalykas yra sugebėti pasiaukoti dėl komandos. Tikiu, kad komandos, kurios tobulėja viso sezono metu, turi didžiausius šansus laimėti. Svarbiausių titulų likimai išsisprendžia per du mėnesius. Bet svarbiausia yra ne kalbėti, o daryti“, - teigė Šaras.

Jis taip pat prisiminė karjeros pradžią Kauno „Žalgiryje“.


„Dabar jau aš suprantu, kad savo trenerio karjeros pradžioje priėmiau kai kuriuos dalykus kaip savaime suprantamus. Maniau, kad jeigu man kažkas atrodo akivaizdu, lengva ir paprasta, tai nereiškia, kad ir mano žaidėjai mato tuos dalykus taip pat. Einant metams aš pradėjau treniruoti žaidėjus kantriau, nedarydamas jokių išankstinių prielaidų.

Kai dirbau „Žalgiryje“, aš turėjau Paulių Jankūną ir du stiprius gynėjus – Vasilje Mičičių ir Keviną Pangosą. Svarbiausiais momentais naudojau paprasčiausius derinius, norėdamas, kad kamuolys būtų geriausių žaidėjų rankose. Jiems reikėjo tiesiog palikti erdvės spręsti“, - mintimis dalinosi lietuvis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: