V. Čeponis pasakė, kuo M. Schilleris yra pranašesnis už Šarą

Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje toliau neklumpa. Ketvirtadienį žalgiriečiai namuose rezultatu 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18) įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą ir įsirašė ketvirtą pergalę iš eilės.



Po mačo nusprendė pasisakyti garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino mintimis.

Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Na ką aš galiu pasakyti. Nuostabu tiesiog. Su pergaleee visus "Žalgirio" fanus!!! Praėjusiame poste prognozavau "Žalgirio" pergalę prieš "Anadolu Efes". Vadinasi, esu puikus orakulas (šypsosi).


"Žalgiris" atrodo pasirengęs sezonui už didžiąją daugumą Eurolygos komandų. Taktika paprasta, bet efektyvi. Pridėčiau ir nerealiai gerą fizinį pasirengimą. Plius, aišku, kovingumas ir begalinė energija. Po kelių pirmų pergalių daugelio žaidėjų pasitikėjimas savo jėgomis vertas pasigėrėjimo.

Be išvardintų dalykų, manau, kad fantastišką startą lėmė ir tai, kad žaidėjams nereikia atsiminti 70 derinių, ant jų niekas nešaukia ir nestaugia. Aišku, Šaro žinių bagažas šiuo metu gerokai didesnis nei Schillerio, tačiau pergales šiuolaikiniame krepšinyje pirmiausia lemia ne sudėtinga taktika, o atletiškumas, taip pat kova kiekviename aikštės centimetre dėl kiekvieno kamuolio. O tai galbūt galima pasiekti ir be trenerio rėkimo.

Su Jasikevičiumi neretai "Žalgiris" startuodavo vangiai, tačiau įvėliau įsibėgėdavo kaip reikiant. Kaip bus šį sezoną, kol kas sunku pasakyti. Tačiau pradžia pasakiška.

Kauno komandoje dabar visas būrys vienas prieš vieną solidžiai rungtyniaujančių gynėjų - Grigonis, Jokubaitis, Walkupas, Lekavičius. Jie nuolat pritraukia prie savęs du oponentus ir numeta kamuolį laisvam komandos draugui arba patys baigia atakas. Neretai - floateriu, kurį įvaldę nuostabiai.

Lauvergne'as stato itin kokybiškas užtvaras ir meistriškai juda į baudos aikštelę. Šiuo metu "Žalgiryje" iš esmės niekas negadina žaidimo. Visi pakilę nuo suolo duoda apčiupiamos naudos.

Dar reikia nepamiršti, kad žalgiriečiai pergales skina be tikrojo lengvojo puolėjo - Garino vėl iškrito ilgesniam laikui.

"Efesas" atrodė kaip pavargusių, krepšiniu persisotinusių veteranų kapela. Tarkim, Micičiaus fizinė forma tiesiog tragiška. Panašu, kad Larkinas, kuris dar nežaidžia, yra daugiau nei pusė komandos. Na, bet čia jų problemos.


Kitas barjeras Eurolygoje - be galo solidžiai susikomplektavusi "Valencia". Nieko neprognozuosiu, tik spėsiu, kad "Žalgiriui" tai bus rimčiausias išbandymas Eurolygos turnyro pradžioje. Tai komanda šiuo metu pasirengusi kur kas geriau nei "Anadolu Efes". Tačiau, be abejonės, ant bangos esančiam "Žalgiriui" tai irgi įveikiama kliūtis. Ypač žaidžiant namie“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: