„Žalgiris“ turi du rimtus konkurentus dėl R. Jokubaičio parašo

„Žalgiris“ turi du rimtus konkurentus dėl R. Jokubaičio parašo

Barcelona ir Zalgiris.lt nuotr.

Kaip jau rašėme, Kauno „Žalgiris“ kitą sezoną gali susigrąžinti Roką Jokubaitį.



Trečiadienį „Sportando“ žurnalistas Alessandro Luigi Magi paskelbė, kad Lietuvos čempionai yra pagrindiniai pretendentai į „Barcelona“ gynėją, jei šis liks Europoje.

Tuo metu italijos žurnalistas Andrea Calzoni praneša, kad R. Jokubaitis domina ir Stambulo „Fenerbahče“. Pastarąją treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

Kitas italų apžvalgininkas Marco Miaschi prideda, kad lietuvis yra ir Vitorijos „Baskonia“ akiratyje.

Pasak spaudos, „Fenerbahče“ akiratyje šiuo metu yra ne tik R. Jokubaitis, bet ir Stambulo „Anadolu Efes“ lyderis Shane'as Larkinas.



Pridedama, kad vasarą „Fenerbahče“ gretas turėtų palikti Yamas Madaras bei Nate'as Sestina, o Georgios Papagiannio ir Jonathano Motley likimas Stambule paaiškės jau netrukus.

Kitą sezoną „Fenerbahče“ marškinėlius ir toliau vilkės Sertačas Šanli.

Tuo tarpu „Baskonia“ vasarą planuoja atsisveikinti su Chrisu Chiozza ir Jordanu Theodore'u, o jų pamaina matomas būtent R. Jokubaitis.

Primename, jog R. Jokubaičio ir „Barcelona“ kontraktas galioja iki 2025 metų vasaros.


2021-ųjų NBA naujokų biržoje kaunietį 34-uoju šaukimu pasirinko Oklahomo „Thunder“, o šiuo metu teisės į jį priklauso Niujorko „Knicks“.

Šiame Eurolygos sezone 23-ejų 193 cm ūgio įžaidėjas vidutiniškai per 17 minučių įmeta 5,7 taško (50 proc. dvit., 30,8 proc. trit.), sugriebia 1,8 kamuolio, atlieka 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka 6,2 naudingumo balo.

Pastebimai solidesni R.Jokubaičio rodikliai Ispanijos pirmenybėse – po 8 pelnytus taškus (58,2 proc. dvit., 51,6 proc. trit.), 1,8 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 9,8 efektyvumo balo per 19 minučių.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: