K. Maksvytis: „Norint laimėti prieš slovėnus, privalėsime išnaudoti savo stipriąsias puses“

K. Maksvytis: „Norint laimėti prieš slovėnus, privalėsime išnaudoti savo stipriąsias puses“

LKF nuotr.

Ilgas laukimas pagaliau baigėsi - šiandien prasideda 2022 m. Europos krepšinio čempionatas, kuriame 24 rinktinės stoja į kovą dėl vieno tikslo – nugalėtojų trofėjaus.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai pirmose B grupės rungtynėse susikaus su Slovėnijos krepšininkais.

Prieš šias rungtynes K. Maksvytis pasidalijo savo mintimis.

„Manau, kad pasiruošėme neblogai, nors atrodo, kad norisi kažką patarti, bet tuo pačiu ir nesinori per daug. Esame sveiki, esame pasiruošę. Bandysime padaryti pakeitimus, kad nekartotume praeities klaidų. Manau, kad esame pasiruošę.


Jaudulio yra, tačiau jis nėra manęs užvaldęs. Panaši situacija buvo jaunimo rinktinėse. Laukiau vasaros jau senai, jog galėčiau dirbti su geriausiais žaidėjais. Ne tik langų rungtynėse ar treniruotėse. Nėra taip, kad galvočiau apie tai nuolat ir negalėčiau miegoti naktimis.

Arena paliko gerą įspūdį, nors pirmomis dienomis daug chaoso, ypač vakar, kai buvo daug personalo. Antrą dieną jau buvo geriau, mažiau trikdžių.

Kalbant apie slovėnus, tai puolimu paremtas žaidimas. Manau, kad visus slovėnų žaidėjus geresnius daro Luka Dončičius ir Goranas Dragičius. Jie bando savo puolimu paslėpti problemas gynyboje. Jie turi savo ginklus, savo žaidimo stilių, kurį bandys primesti mums. Norint laimėti, privalėsime išnaudoti savo stipriąsias puses.

Turėsime atakuoti jų lyderius bei varginti visų rungtynių metu. Turėsime daug dirbti visas 40 minučių. Taip pat laikytis žaidimo plano ir bandyti iškovoti pergalę“, – pasakojo K. Maksvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: