D. Adomaitis labiausiai džiaugėsi „Ryto“ žaidėjų charakteriu (VIDEO)



Dvi pergalės iš eilės sustiprino Vilniaus „Ryto" krepšininkų pozicijas siekiant išsvajoto kelialapio į Europos taurės ketvirtfinalį.

Top 16 etapo rungtynėse trečiadienį „Rytas“ namie 80:75 įveikė „Monaco“. Dvi pergales per tris turus iškovoję vilniečiai kartu su Kazanės „Uniks“ pirmauja G grupėje. „Monaco“ ir Stambulo „Galatasaray“ laimėjo po kartą.

„Ryto“ komanda šį kartą sulaukė ir gausesnio palaikymo. Rungtynes stebėjo 6,4 tūkst. žiūrovų, tad „Siemens“ arenoje triukšmo lygis buvo gerokai didesnis, nei ankstesniuose Europos taurės mačuose.

„Sirgalių palaikymas sunkiais epizodais komandai suteikia energijos. Mane tenkina žaidėjų koncentracija, nes jei praleidi 75 taškus, turi galimybių laimėti. Trečio kėlinio pabaigoje gynyboje trumpam praradome drausmę ir varžovai iš karto baudė. Bet vyrai šaunuoliai, sureagavo į tai ir išsikapstė iš tos nedidelės krizės“, – po rungtynių kalbėjo „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.



Jis pažymėjo komandos charakterį: „Išvakarėse Eimantas Bendžius susirgo, turėjo 38 laipsnius temperatūros. Bet parašė žinutę, kad išgėrė vaistų ir tikrai žais. Tai žinutė komandai. Kažkas žaidžia kęsdamas skausmą, bet nekreipia į tai dėmesio. Mes turime tvirtą charakterį ir tai mane džiugina labiausiai.“

Pagrindiniu „Ryto“ ginklu trečiadienį tapo taiklūs tolimi metimai. Jų vilniečiai pataikė 14 iš 31 (45 proc.).

Būtent Arno Butkevičiaus taiklus tritaškis šūvis paskutinę minutę nuramino „Monaco“ žaidėjų entuziazmą ir privertė juos nuleisti rankas.

„Arną gerai žinau dar nuo tų laikų, kai jis žaidė Klaipėdos „Neptūne“. Žinau, kaip jis dirba treniruotėse, kaip meta tokius metimus ir pataiko. Džiaugiuosi, kai žmogus įdeda daug darbo ir tas darbas atsiperka visiems mums“, – pažymėjo D. Adomaitis.

Lygiai po savaitės „Rytas“ su „Monaco“ susitiks dar kartą jų aikštėje.

D. Adomaitis viliasi, kad išvykoje komandai galės padėti šias rungtynes dėl pėdos traumos praleidęs Martynas Echodas. Be to, pasak trenerio, vėl bus svarbu išlaikyti drausmę bei susikaupimą gynyboje, pasiruošti atletiškam varžovų žaidimui.










Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: