D. Adomaitis – apie K. Bryanto žūtį ir „Žalgirio“ pamokas (VIDEO)



Vilniaus „Ryto“ komanda antradienį išvyko į Monaką, kur jų lauks antrosios Europos taurės Top 16 etapo rungtynės su „AS Monaco“ ekipa.

Vilniečių treneris Dainius Adomaitis prieš mačą sakė, kad vis dar neaišku, ar žaisti galės Francisco Cruzas ir Martynas Echodas.

Paklaustas apie „AS Monaco“ stilių, D. Adomaitis sakė: „Niekas nepasikeis jų žaidime. Matėme, kad braižas tas pats. Turime kontroliuoti žaidimo ritmą, kad jų atakų skaičius būtų 65 ir mažiau“.

Strategas teigė, kad mačo svarbą žaidėjai puikiai supranta, o naudingų pamokų pasisėmė ir iš savaitgalio dvikovos su Kauno „Žalgiriu“.



„Mums kiekvienos rungtynės – svarbios. Daug rungtynių buvo, kurios mums svarbios ar svarbiausios. Žaidėjai tai supranta ir puikiai su tuo susitvarko. Nuovargis po mačo Kaune yra, normalu, nes rungtyniavome prieš komandą, kuri propaguoja kontaktinį krepšinį. Taip žaidžia ir „Monaco“. Tai gera pamoka, kurios „Žalgiris“ pamokė“, – kalbėjo D. Adomaitis.

D. Adomaitis pasisakė ir apie K. Bryanto žūtį.

„Šokas. Man, kaip tėčiui, tai išvis yra…. Geriausias žodis tam yra šokas. Tai vienas iš tų žaidėjų, kuris turėjo didžiulę įtaką ne tik jaunajai kartai, bet apskritai krepšiniui – tarptautiniam, NBA. Jis buvo pavyzdys, kuriuo daugelis sekė, visiškai profesionalas, atsidavęs savo darbui.

Kas yra dar svarbiau – be galo atsidavęs ir mylintis savo šeimą. Kas šiomis dienomis yra labai reta“, – pasakojo D. Adomaitis.













Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: