D. Kairys po mačo dėkojo M. Ndourui ir atskleidė, jog stiprinsis (G. Radzevičiaus komentaras)

FIBA nuotr.

Antradienį FIBA Čempionų lygoje buvo žaidžiami trečio turo susitikimai. Donaldo Kairio treniruojamas Vilniaus „Rytas” namie jėgas išmėgino su Rygos VEF ekipa. Iki šio susitikimo abu klubai turėjo po 1 pergalę ir 1 pralaimėjimą.



Ligų išguldyti Vilniaus krepšininkai rungtynes pralaimėjo 81:85 (12:28, 33:14, 18:18, 18:25).

Po mačo „Ryto“ strategas Donaldas Kairys liko patenkintas komandos pasirodymu.

„Mačo pradžioje mums trūko drąsos žaisti gerai. Per toli pasileidome ir nesmagu, kad taip nutiko antrą mačą iš eilės. Tai įvyko dėl žaidimo praktikos trūkumo, žaidimo ritmo, sudėties.


Antrajame kėlinyje pyktelėjome ant savęs, parodėme gyvybės ženklus ir sugrįžome į rungtynes. Po pertraukos atlikome išvadas gynyboje, ir sukėlėme daug problemų VEF ekipai puolime. Su Martynu Echodu sugebėjome rasti taškų baudos aikštelėje ir trečiajame kėlinyje atrodė, kad turime rungtynių kontrolę.

Trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje mums nepavyko apsiginti. Allmanas buvo mums per greitas, nesugebėjome jo sustabdyti, neišprovokavome pražangų puolime. Leidome jam pelnyti 10 taškų baigti kėlinį su trimis pražangomis. Leidome jiems sugrįžti į rungtynes.

Aš nesu nusivylęs, kaip mes žaidėme prie visų esamų aplinkybių. Tai labai sunkus pralaimėjimas, kuris palieka mus su 1 pergale. Bet laukiame žaidėjų sugrįžtant. Grįšime stipresni.

Labai noriu padėkoti Maurice'ui Ndourui. Jam didžiausia pagarba. Neįtikėtina, kaip žaidė žmogus, išlipęs tiesiai iš lėktuvo, prieš tai sirgęs, nežinia kiek sportavęs.

Kalbant dėl naujoko, tai norime penktos pozicijos žaidėjo, kuris keistų M.Echodą, o M.Ndourą norime naudoti labiau ketvirtoje pozicijoje.


Tuo tarpu Augustas Marčiulionis nusipelno pagyrų. Treniruotėse žavi jo drąsa, aštrumas. Padaro klaidų, daug ko nenuskaito, tačiau norime jį matyti žaidžiantį, kad ir kartais klystantį. Tikime juo“, - teigė D. Kairys.

Gyčio Radzevičiaus komentaras:





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: