G. Žibėnas: „Labai pelnyta pergalė ir emocijos geros“ (VIDEO)

G. Žibėnas: „Labai pelnyta pergalė ir emocijos geros“ (VIDEO)

Vilniaus „Rytas“ savo sirgalių akivaizdoje iškovoja pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygoje. Giedriaus Žibėno auklėtiniai „Avia Solutions Group“ arenoje 87:69 (22:17, 27:13, 17:22, 21:17) įveikė praėjusių metų čempionus – Burgoso „San Pablo“.



Po mačo „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas pergalę skyrė susirinkusiems sirgaliams.

„Pirmiausia noriu pasveikinti žaidėjus, jie nusipelno visų pagyrų, taip pat ir sirgalius. Teko žaisti sau patiems netikėtu penketu, kuris tapo dar labiau netikėtu mūsų varžovams. Turėjome to imtis, nes mačo metu traumą gavo Marko Tejičius. Mes to neplanavome.

Pagrindinė priežastis, kodėl laimėjome, buvo rungtynių ritmo kontroliavimas. Jie turėjo tik 83 atakas. Mes norėjome, kad jie žaistų penki prieš penkis. Atkovojome 17 kamuolių puolime, bet svarbiausia, jog gerbėme komandines taisykles ir žaidėme išvien. Tai buvo esmė šiandien. Labai pelnyta pergalė, emocijos geros, tačiau pailsime vieną dieną ir vėl kimbame į darbus.

Šiame mače Ivanas Buva negalėjo žaisti be keitimo, o kito aukštaūgio neturėjome. Avantiūros buvo daug, bet Arnui Butkevičiui tai nėra naujiena. Jis vėl parodė, kokios klasės yra žaidėjas. Nesiruošėme tam, bet esant tokiai situacijai, kažką paruošti turime“, - pasakojo specialistas.









Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: