„Lietkabelis“ iškovojo ketvirtąją pergalę Europos taurėje

„Lietkabelis“ iškovojo ketvirtąją pergalę Europos taurėje

LKL nuotr.

„7bet-Lietkabelis“ sužaidė dar vienerias rungtynes namuose. Nenado Čanako auklėtiniai Europos taurės turnyre 79:70 (26:14, 17:22, 14:20, 22:14) pasiekė pergalę prieš Brešos „Germani“ klubą iš Italijos.



Rungtynes kiek geriau pradėjo šeimininkai, po taiklių Kristiano Kullamaes ir Jamelo Morriso dvitaškių įpusėjus kėliniui išsiveržę į priekį (10:5). Jau po kelių minučių panevėžiečiai pelnė dar septynis taškus be atsako, o antras Gabrieliaus Maldūno tritaškį padidino jų persvarą iki dviženklės (19:9). Sėkmingą kėlinį „7bet-Lietkabelio“ taikliais baudų metimais užbaigė Benas Griciūnas (26:14).

Panevėžio ekipa atstumą išlaikė ir antrajame kėlinyje – prabėgus trims minutėms Griciūnas dvitaškiu padidino persvarą iki keturiolikos taškų (33:19). Per likusį kėlinio laiką svečiams iš Italijos pavyko šiek tiek aptirpdyti deficitą po taiklių Amadeo Della Valles baudų metimų ir Kenny Gabrielio dvitaškio (43:34), o metimą su kėlinio sirena pataikė Davidas Cournooh (43:36).

Po ilgosios pertraukos „Germani“ ekipai pavyko sėkmingai pratęsti atkarpą ir po Gabrielio dvitaškio su pražanga sumažinti deficitą iki minimumo (45:44). Nors panevėžiečiams ir buvo pavykę vėl šiek tiek atitrūkti, varžovai greitai grįžo į rungtynes ir po Della Valles tritaškio isšiveržė į priekį (55:56).


Ketvirtoje kėlinio pradžioje Brešos komandos persvarą iki keturių padidino tritaškį pataikęs C. J. Massinburgas, bet jam tiksliu tolimu metimu atsakė ir Željko Šakičius (60:61). Tuomet „7bet-Lietkabelis“ pelnė šešis taškus paeiliui, bet rezultatą greit išlygino dar vienas tikslus Massinburgo tritaškis (66:66).

Likus mažiau nei trims minutėms Panevėžio ekipos persvarą iki šešių padidino Maldūno dvitaškis, o po kelių akimirkų Morrisas dar realizavo tris baudų metimus (77:68) ir taip įtvirtino šeimininkų pergalę.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 13 (5 rez. perd.), Gabrielius Maldūnas 12 (5 atk. kam., 6/9 dvit.), Gyorgy Goloman (4/5 dvit.) ir Benas Griciūnas (5 atk. kam.) po 10.

„Germani“: Amedeo Della Valle (6 rez.perd.) ir C. J. Massinburgas (3/5 trit.) po 14, Kenny Gabrielis 13 (10 atk.), Tai Odiase 7.

Artimiausias namų rungtynes „7bet-Lietkabelis“ – gruodžio 21 d. Panevėžyje Europos taurės turnyre svečiuosis Badalonos „Joventut“ klubas iš Ispanijos.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: