N. Pacevičius: „Norime teigiama nata uždaryti Europos sezoną namie“

N. Pacevičius: „Norime teigiama nata uždaryti Europos sezoną namie“

Sauliaus Čirbos nuotr.

Praėjusią savaitę į pergalių kelią Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre sugrįžusi Vilniaus „Wolves“ komanda sieks jame išlikti antradienį, kai savo žiūrovų akivaizdoje susitiks su Hamburgo „Veolia Towers“ ekipa. Būsimos rungtynės – paskutinės Vilkams namuose šio sezono žygyje per Europą.



Reguliariajame čempionate komandoms liko sužaisti po du turus. Tiek septintą vietą užimantys vilniečiai, kurių sąskaitoje yra šešios pergalės, tiek į Lietuvą atvysianti Hamburgo komanda, su dviem pergalėmis įsikūrusi priešpaskutinėje dešimties komandų grupės vietoje, nebeturi galimybių patekti į kitą etapą.

Praėjusi savaitė „Wolves“ komandai ir prie jos vairo stojusiam Nedui Pacevičiui buvo sėkminga. Iškovota užtikrinta pergalė tiek Venecijoje prieš „Umana Reyer“ (75:57), tiek šalies čempionate prieš Klaipėdos “Neptūną“  (92:73).

„Aš nesu ant tiek patyręs ir daug laimėjęs treneris, kad nesidžiaugčiau pergalėmis. Kaip vienas mano kolega, vienas labiausiai patyrusių Lietuvos trenerių yra pasakęs – reikia džiaugtis kiekviena pergale. Suprantu, kad nebuvo laiko švęsti. Bet visų pirma buvo maloni žaidėjų reakcija, kurią jie parodė tiek Venecijoje, tiek žaidžiant su Klaipėda“, – šypsojosi treneris, paklaustas, kuri iš pirmųjų jo pergalių buvo saldesnė.


Daugiau nei savaitę vadovaujantis „Wolves“ ekipai krepšinio specialistas pasidalino mintimis prieš antradienio rungtynes.

Paskutinis namų mačas Europos taurėje šį sezoną. Kokios mintys prieš jį?

Vis tiek norime ta geriausia, teigiama nata uždaryti Europos sezoną namie. Aišku, dar liks vienerios rungtynės išvykoje, bet tikrai suprantame, kad sezonas buvo su daug bangavimo. Visų pirma norime ne tiek dėl fanų skaičiaus, bet dėl tų fanų, kuriuos prisijaukinome per šiuo metus. Norisi dėl tų žmonių teisingai uždaryti sezoną namie. Aišku, ir patiems – tiek turėjome tų rūpesčių, kad tos kiekvienos rungtynės, kiekviena pergalė, kokybiškos rungtynės duotų tą postūmį tolimesnėms kovoms.

Kuo bandote motyvuoti komandą, kai pagrindinis tikslas – išeiti į kitą etapą – liko neįgyvendintas, bet priešaky liko dvejos likusios rungtynės?

Yra skirtumas, ar tu liksi septintas, ar aštuntas. Žaidžiant tokiame klube, žaidžiant Europos turnyre, galu gale, yra ir kitų metų kontraktų reikalai visiems, manau, kad visi supranta, jog nebuvome geriausios formos tiek individualiai, tiek kaip komanda tuos paskutinius keletą mėnesių. Tai čia ir yra ta didžiausia motyvacija parodyti, kad nesame tokie blogi, kokie buvome tas paskutines rungtynes.

Jums perėmus komandos vairą – dvi stiprios pergalės, gera kova su „Žalgiriu“. Ką pavyko pakeisti per šį laikotarpį, įvesti savo žaidime?

Pasakysiu atvirai – nieko naujo per tiek laiko tu nelabai ką prikursi. Skaičiuojant bendrai, šiandien turėsiu tokią jau pilnesnę trečią treniruotę per daugiau nei savaitę. Fiziškai nelabai ką pakeisi. Aišku, yra tam tikri momentai, kuriuos aš matau, tu idėjų yra, bet, tuo pačiu, suprantame, kad žaidėjai nėra robotai ir mes negalime prikišti tiek informacijos, kada tu tiek žaidi. Praėjusią savaitę turėjome trejas rungtynes per šešias dienas. Dabar esminis momentas, aišku, čia alink visi kalba, tai motyvacija ir emocija. Tas yra akivaizdžiai pakitę, tai yra normalu, bet reikia suprasti, kad tos emocijos kažkada baigsis. Mes tą suprantame, manau, žaidėjai tą irgi supranta. Tiesiog žiūrėjimas yra iš vienų rungtynių į kitas.


O kas, jūsų akimis, nulėmė tą rezultatų šuolį per tas pastarąsias trejas rungtynes?

Kažkiek gal pasikeitęs kietumas ir agresyvumas, ypatingai žaidžiant mūsų lygoje prieš daugumą komandų. Kartais tau nereikia didelio gudravimo, tau tiesiog užtenka į rungtynes pažiūrėti su teisingu mentalitetu, su juo ateiti. Galvoju, tiek žaidžiant su „Žalgiriu“, tiek su „Neptūnu“ šeštadienį, mes su juo atėjome. Europos taurėje tos rungtynės Venecijoje jiems lėmė daug, mums kaip ir nieko, bet tai buvo išvyka, o mes neturėjome tų gerų, solidžių išvykų šiais metais, žaidėjai irgi norėjo pasirodyti. Daug tokių faktorių, bet aš nenoriu kažko labai susieti, nes yra per trumpas laiko tarpas. Visi tą supranta.

Po rungtynių su „Žalgiriu“ sakėte, kad viskas dar labai šviežia. Dabar jau buvo kažkiek laiko susigulėti dalykams. Ar jau yra sprendimas, ar jūs liekate vyr. treneriu iki sezono galo?


Kol kas to sprendimo nėra. Ką ir sakiau po rungtynių su „Žalgiriu“, yra lygiai tas pats – turiu kontraktą kaip trenerio asistentas šiai dienai.

O dėl sudėties papildymo, dėl Ado Juškevičiaus sugrąžinimo teko kalbėti?

Kol kas dauguma klausimų liko neliesti.


Kuri pergalė, prieš „Umana Reyer“ ar prieš „Neptūną“, buvo saldesnė?

Abi. Aš nesu ant tiek patyręs ir daug laimėjęs treneris, kad nesidžiaugčiau pergalėmis. Kaip vienas mano kolega, vienas labiausiai patyrusių Lietuvos trenerių yra pasakęs – reikia džiaugtis kiekviena pergale. Suprantu, kad nebuvo laiko švęsti. Bet visų pirma buvo maloni žaidėjų reakcija, kurią jie parodė tiek Venecijoje, tiek žaidžiant su Klaipėda.

„Wolves“ rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje su „Veolia Towers“ įvyks antradienį, sausio 30 d., 19 val.


BcWolves.com

Video rekomendacijos: