N. Čanakas: apie likusias Europos Taurės rungtynes, komandos situaciją ir fanų svarbą

N. Čanakas: apie likusias Europos Taurės rungtynes, komandos situaciją ir fanų svarbą

LKL nuotr.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ jau rytoj (antradienį) stos į kovą priešpaskutinėse Europos Taurės (BKT EuroCup) šio sezono namų rungtynėse su Vroclavo „Slask“ klubu iš Lenkijos.



Pirmąjį mačą Vroclave panevėžiečiai laimėjo 75:71, o paskutinėse savo rungtynėse Betsafe-LKL fronte 84:78  nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Europos Taurės B grupėje „7bet-Lietkabeliui“ iki sezono pabaigos liko dvejos rungtynės, komanda šiuo metu rikiuojasi devintoje pozicijoje (5/11).

„Slask“ savo ruožtu užima paskutinę vietą (2/14), o Lenkijos pirmenybėse rikiuojasi vos dvyliktoje vietoje (9/10).

Apie komandos situaciją, likusius du Europos Taurės mačus, laimėtą Citadele-KMT ketvirtfinalį ir fanų svarbą svetainei www.kklietkabelis.lt papasakojo komandos vyr. treneris Nenadas Čanakas.


Europos Taurėje liko dvejos rungtynės. Kiek svarbu užbaigti sezoną pergalinga nata?

– Paskutinės dvi Europos Taurės reguliariojo sezono rungtynės yra labai svarbios klubui. Žaidėjui tai supranta, komandai svarbu. Nors į atkrintamąsias nebepateksime, bet yra skirtumas, ar pabaigti sezoną pergalingai, ar su pralaimėjimais. Mums rūpi, kurią vietą užimsime galutinėje grupės lentelėje, baigti sezoną su septyniom, o ne su penkiom pergalėm yra skirtumas.

Deividas Sirvydis šiuo metu yra rezultatyviausias Europos Taurės žaidėjas. Ką manote apie tokį jo žaidimą?

– Manęs nestebina toks Sirvydžio žaidimas. Akivaizdu, kad jis turi talento. Žinoma, jis dar turi vietos, kur tobulėti aikštelėje, jis turi dar geriau žaisti abiejose jos pusėse. Matau jį žaidžiantį aukščiausiame lygyje. Viskas priklauso nuo jo, kaip jis toliau dirbs ir kaip supras krepšinį.

Karaliaus Mindaugo Taurės (Citadele-KMT) turnyre patekote į finalo ketvertą. Kaip prisimenate ketvirtfinalio seriją su „Neptūnu“?

– Serija su „Neptūnu“ buvo sunki. Pirmose rungtynėse neturėjome trijų žaidėjų, antrose rungtynėse Panevėžyje irgi nebuvome pilnos rotacijos. Kažkokiu būdu, gerai pataikydami kontroliavome antras rungtynes, bet pabaigoje viskas priklausė nuo vieno metimo ir mums pasisekė. Manau, kad nusipelnėme tos sėkmės. Man tai bus šeštas iš eilės Citadele-KMT finalo ketvertas. Pirmiausia galvojame apie pusfinalį su „Rytu“ ir bandysime padaryti viską, kad jam pasiruoštume.

Artimiausios Betsafe-LKL rungtynės su šiuo metu dėl savo ateities neramiu „Gargždų“ klubu. Kokia jūsų nuomonė apie susidariusią situaciją?


– Labai gaila, kad „Gargžduose“ dabar yra susiklosčiusi tokia situacija. Laimonas (Eglinskas) yra mano draugas, suprantu, kaip jam nėra lengva. Matysime, kaip viskas bus ir tikiuosi, kad atsakingi žmonės ras būdą, kaip išsaugoti tą komandą.

2024 m. pradžioje komanda ir toliau turėjo problemų su ligomis ir traumomis. Kokią tai įtaka turi komandos žaidimui?

– Daug apie tai kalbame, bet mes tikrai jau turėjome daugybę problemų su traumomis. Nekalbu tik apie rungtynes, bet ir treniruočių procesą. Dažnai neturime dešimt žaidėjų, todėl kartais mūsų treneris Paulius Malašauskas turi apsivilkti aprangą. Visiems nelengva, bet mes norime atrasti motyvacijos iš šitos situacijos ir tikiu, kad mums tai pavyks.


Lipkevičius grįžo plaučių uždegimo, Varnas atsigauna po traumos, Valinskas ir Orelikas pastaruoju metu nežaidžia. Kokios jų būklės?

– Lipkevičius yra patyręs žaidėjas, aišku nėra lengva mėnesį nedarant nieko sugrįžti į formą, bet jis labai mums svarbus, kad ir kokia būtų jo forma. Valinsko ir Oreliko situacijos dar neaiškios, jie abu nežais rungtynėse su „Slask“, žiūrėsim, kaip bus toliau. Varnui irgi reikia laiko po traumos, prieš kurią jis buvo puikios formos, vienas geriausių mūsų žaidėjų. Jis dar vis bando sugrįžti į ritmą.

Šį sezoną dukart turėjote penkių pralaimėjimų serijas. Kas leido jas nutraukti?


– Galime atrasti daugybę alibi ir pasiteisinimų, bet to nedarysime, kad galėtume išlipti iš tų duobių. Turime kautis, būti kartu, pasitikėti vienas kitu. Faktas, jog žymiai lengviau išeiti iš šitos situacijos mums yra su fanų palaikymu. Jie tiki mumis, supranta mūsų problemas ir dar stipriau palaiko. Mums labai jų reikia ir labai tikiuosi, kad šį sezoną turėsime progų pašvęsti kartu.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: