„B Tribūna“: „Žinios apie „Ryto“ pergalės šventimą apskriejo visą Europą“

„B Tribūna“: „Žinios apie „Ryto“ pergalės šventimą apskriejo visą Europą“

LKL nuotr.

Vilniaus „Ryto“ komanda po metų pertraukos susigrąžino LKL čempionų titulą. Giedriaus Žibėno auklėtiniai ketvirtose finalo serijos rungtynėse 88:87 palaužė Kauno „Žalgirį“ ir laimėjo seriją 3-1.



Finalo serijos MVP pripažintas „Ryto“ vedlys Marcusas Fosteris.

Praėjus šiek tiek laiko, savo mintimis pasidalijo ištikimiausi „Ryto“ sirgaliai „B Tribūna“.

Kviečiame paskaityti:


„Pagaliau atsigavę po visų titulo šventimų sugrįžtame su mintimis apie paskutinį serijos susitikimą.

Vienareikšmiškai istorinės rungtynės, kurias rytfaniai prisimins visą gyvenimą. Sausakimša arena maloniai stebina raudonos spalvos kiekiu. Iš tikrųjų kiek nerimavome, kadangi bilietai į prekybą paleisti vos tik pralaimėjus, o su neigiama emocija dažnai jų pirktis tiesiog nesinori. Tačiau šįkart taip nebuvo. Rytfaniai tikėjo ir pasitikėjo komanda. Arenoje sutikome, daug seniai matytų žmonių, su kuriais kadaise petys petyn stovėjome B Tribūnoje - panašu, kad mobilizavosi visi.

Jau nuo pirmųjų sekundžių buvo aišku, kad laukia kažkas įspūdingo. Šįkart stovėjo jau ne tik pirmas, bet ir antras arenos aukštas. Tiesiog Ryto fanų magija. Tai, ką išdarinėjome trečiadienį, prilygo net ir geriausioms futbolo atmosferoms Europos stadionuose. O turint omenyje, kad kalbame apie išskirtinai krepšinio klubą, priverčia tik dar labiau didžiuotis bendruomene.

Negalime sakyti, kad viskas buvo kaip sviestu patepta. Antroje pusėje rytfanių tarpe įtampa pasiekia tokį lygį, kad fiziškai nebegalime dainuoti. Todėl antroje pusėje remiamės daugiausia trumpomis skanduotėmis bei švilpimu per varžovų atakas. Kažkada tai buvo įprasta, o dabar tapo išimtimi iš taisyklės.

Paskutinė priešininkų ataka, išmetamas visiškai laisvas tritaškis, tribūnos tiesiog nuščiūva ir tos kelios sekundės iki tol, kol kamuolys pasieks lanką, regis, trunka visą amžinybę. Kamuolys atsimuša į priekinę lanko dalį, jį sugriebia Radzevičius ir tribūnos išprotėja. Akimirkos, kurias norisi išgyventi dar, ir dar, ir dar… Ne vieno rytfanio veidus papuošia ašaros. Priešingai nei prieš 10 metų, šįkart jos džiaugsmo. Po rungtynių priėjęs paspausti rankos rytfanis pasakė: “Gyvenime verkiau du kartus: kai gimė sūnus ir šiandien”. Tai puiki iliustracija kiek mums reiškia šis klubas ir jo sėkmė.

Žinios apie Ryto pergalės šventimą apskriejo visą Europą. Parodėme, kiek mums tai svarbu ir kad tokias pergales švęsti mes mokame. Milžiniškas pyrošou arenoje bei Vilniaus gatvėse, per vieną vakarą sudeginame apie 70 fajerių. Kiek aprimus ekstazei iškeliame ir pergalingą banerį: “Ruriname jus taip, kad net eina žiežirbos”. Idėja gal ir banali, bet užgimusi rytfanių galvose taip seniai, kad tiesiog privalėjo būti įgyvendinta. Lukiškių kalėjimo kiemelyje žmonės vos telpa. Čia savo mini improvizuotą pasirodymą surengia ir grupė Contra98, pralinksminanti susirinkusią publiką keliais savo hitais. Tokia galimybė pasitaiko retai, bet dar kartą parodo, kad klubą supanti bendruomenė čia yra svarbiausia. Pati ceremonija vyksta labai panašiu principu kaip prieš porą metų, tik žmonių šįkart žymiai daugiau. Po ceremonijos Vilniaus gatvėse šventė vyksta iki paryčių, kitą dieną dalis rytfanių darbe nepasirodo, bet niekas nepyksta - juk visi žino kas tapo Lietuvos čempionais“, - teigė „B Tribūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: