Solidi suma: aiškėja, koks turėtų būti Ą. Tubelio atlyginimas „Ryto“ ekipoje

Solidi suma: aiškėja, koks turėtų būti Ą. Tubelio atlyginimas „Ryto“ ekipoje

FIBA nuotr.

Vilniaus „Rytas“ praneša, kad Klaipėdos „Neptūne“ sezoną praleidęs ir „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono MVP tapęs aukštaūgis Ąžuolas Tubelis grįžta į sostinę ir ateinantį sezoną vilkės „Ryto“ marškinėlius.



Vienas perspektyviausių Lietuvos krepšininkų – Ąžuolas Tubelis praėjusių metų lapkritį sugrįžo į sostinę, tačiau sezoną praleido Klaipėdos „Neptūne“.

Po šios žinios taip pat aiškėja, kokį atlyginimą jaunasis talentas gaus „Ryto“ klube.

Skelbiama, jog Ą. Tubelis ateinantį sezoną turėtų uždirbti apie 250-300 tūkst. eurų.


Jis bus brangiausias komandos žaidėjas.

Praėjusį LKL sezoną krepšininkas per 23-ejas rungtynes ant parketo vidutiniškai praleisdavo 28 minutes. Per šį laiką jis pelnydavo 17,2 taško (64,2 proc. dvit., 33,3 proc. trit..), atkovodavo 7 kamuolius, atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo, blokuodavo 1,1 metimo,  rinkdavo 20,4 naudingumo balo bei tapo neišsprendžiamu rebusu savo varžovams. 

Naudingiausiu „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono žaidėju išrinktas Ą. Tubelis į tėvynę grįžo po kelių metų Arizonos universitete. Savo statistiką kiekviename sezone už Atlanto gerinęs 22-ejų aukštaūgis piką pasiekė 2022-2023 metų sezone, kai „Wildcats“ komandoje pelnydavo 19,8 taško, atkovodavo 9,1 kamuolio, atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso rinkdavo 23,3 naudingumo balo. Prieš tai krepšininkas vilkėjo ir „Ryto“ dublerių komandos marškinėlius – per dvejus metus vilnietis įsitvirtino kaip šios komandos lyderis bei būdamas vos 17-os su pagrindine komanda sužaidę savo pirmąsias rungtynes Lietuvos čempionate.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: